Reisverhalen vanuit Thailand
Dag 1: Vertrek
Sunday, 4 March 2007
We zijn vertrokken uit Nederland! Het is nog wat onwennig dat iets waar we zo lang naar hebben uitgekeken nu eindelijk is begonnen. Het afscheid op Schiphol was onvergetelijk met dank aan familie en vrienden die ons hebben uitgezwaaid.

We zitten nu lekker buiten op het vliegveld van Frankfurt (en zien net een Murcielago voorbij scheuren!) en hebben vanavond rond 20:15 onze vlucht naar Bangkok, de sauna in.
 
Dag 2: Bangkok
Monday, 5 March 2007
ImageGisteren hebben we nog wat rondgehangen op Frankfurt Airport, Lonely Planet gelezen en Frankfurter mit Kartoffelsalat gegeten. Daarna het vliegtuig in op weg naar Bangkok. De vlucht verliep heel goed en Arjan heeft in ieder geval heerlijk geslapen... Aangezien we een enkele reis, geen visum of onward ticket hadden was de check langs de immigratiedienst voor Thailand even spannend, maar dit was geen enkel probleem: de eerste stempels staan in onze paspoorten!
Lees verder...
 
Dag 3: Bangkok
Tuesday, 6 March 2007
Nadat we gisteren de Lonely Planet hadden gelezen, besloten we vandaag wat cultureels te ondernemen. De eerste stop was Wat Phra Kaew, wat op loopafstand van ons verblijf is. Hier is de Emerald Buddha te vinden: klein van stuk, maar omgeven door prachtige beelden en gebouwen, waaronder het Grand Palace, een van de verblijven van de koning is. Aangezien de maaltijd van Marlou van gisteren wat begon op te spelen (lees: zeer misselijk en het nodige moeten lozen) eindigde onze culturele trip vlak na het aanschouwen van de Emerald Buddha en zijn we terug naar ons verblijf gegaan om wat te relaxen.

Voor morgenochtend hebben we een fietstocht door Bangkok geregeld. We zoeken daarna een nieuwe (goedkopere) verblijfplaats en blijven in ieder geval nog een dag in Bangkok. We moeten toch op zijn minst nog de begonnen culturele trip afmaken en de liggende boedha bekijken.
 
Dag 4: Bangkok
Wednesday, 7 March 2007
Vanmorgen om 5:45 opgestaan om backpacks te pakken, uit te checken, backpacks op te slaan, snel naar de 7-eleven voor een ontbijt en daarna gelijk de tuktuk in naar het begin van een fietstocht door Bangkok. En we kunnen alle berichten over fietsen door Bangkok bevestigen: het is geweldig! Door kleine straatjes, langs tempels midden in de stad en vele marktjes. De groep bestond uit 10 Nederlanders (waaronder wijzelf). Een beetje te hollands misschien?
Lees verder...
 
Dag 5: Bangkok
Thursday, 8 March 2007
Tijdens het eten gisteravond bleek dat de nieuwe James Bond (Casino Royale), juist op het terras waar wij zaten, gedraaid werd. Aangezien we die nog niet gezien hadden zijn we daar maar eens lekker voor gaan zitten, uiteraard met een lekker biertje! Daarna nog even verder in onze boeken gelezen en vervolgens gaan slapen. Vandaag stond in het teken van relaxen en uitzoeken hoe we naar Siem Raep in Cambodja kunnen gaan. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een 'normale' bus mét airco van Bangkok naar de grens. Daar met de tuktuk de grens over en vandaar zoeken we een bus naar Siem Raep. Het zal een dag hobbelen en bobbelen zijn met de hoop om 's avonds in een lekker koel bed te liggen. Vanuit Siem Raep gaan we dan het 'wereldwonder' Angkor Wat bezoeken.
 
Indrukken Bangkok
Thursday, 8 March 2007
Bangkok is geweldig! Het is een heerlijk levendige stad die 24 uur per dag door gaat. De mensen zijn vriendelijk en zeer behulpzaam, hoewel ik (Marlou) daar de eerste dagen wel echt aan moest wennen. In vier dagen hier hebben we tot nu toe slechts twee bedelaars gespot! Daar konden we in Rotterdam alleen maar van dromen ;-). Irritante verkopers, oplichters en afzetters... nog niks van dat gemerkt! Bangkok is ook heel internationaal en toeristisch, maar op een heel relaxte manier. Uiteraard erg veel backpackers maar ook dat maakt het leuk! Je kan hier gewoon uren op een terras zitten met een lekker koel biertje en van elkaar, de mensen of een boek genieten! Bangkok stikt van de tempels en regelmatig zie je een monnik uiteraard gekleed in het prachtige traditionele oranje gewaad. De indrukken hier zijn inmens! Een aanrader voor iedereen! Over ongeveer twee maanden zullen we weer hier zijn om nog meer van deze stad en haar omgeving te beleven! Maar nu eerst op naar Cambodja!
 
Dag 53: Huay Xai - Chiang Rai
Wednesday, 25 April 2007
ImageAangezien we de Gibbon Experience aan ons voorbij moeten laten gaan, pakken we 's morgens meteen de backpacks en gaan de grens / Mekong over naar Thailand. Voor de verandering is dit een hele rustige grens zonder al te veel gedoe - zoals 'hulpjes' en afzetters - eromheen. We pakken een lokale bus naar Chiang Rai die zowaar op tijd vertrekt en aankomt!
Lees verder...
 
Dag 54: Chiang Rai
Thursday, 26 April 2007
ImageDe nacht was onrustig voor Arjan met de nodige toiletgangen en wat koorts. Nadat Marlou zo lief was om 'm een flinke dosis Iboprufen te geven in plaats van O.R.S. gaat de koorts in ieder geval helemaal weg. De rest van de dag blijven we bij het guesthouse en vermaken ons met spelletjes, boeken lezen en Arjan met de badkamertegeltjes tellen. Morgen gaan we een tweedaagse trekking doen door de omgeving en overnachten we in een van de bergdorpjes, waar geen electra, weinig comfort en al helemaal geen internet zal zijn, dus (heel) even geen contact met de buitenwereld. Na de trekking gaan we door naar Chiang Mai waar we in ieder geval nog een kookcursus willen doen.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Copyright 2004-2008 Lifecontroller