Reisverhalen vanuit IndonesiŽ
Dag 125: Kuala Lumpur - Semarang
Friday, 6 July 2007
Na een korte nacht vliegen we wederom met AirAsia naar Jakarta. Op het vliegveld is het een kleine chaos en we willen proberen om vandaag direct door te vliegen naar Semarang waar de opa van Arjan geboren is en waar we willen proberen om het geboortehuis / -straat op te zoeken. We moeten eerst met een shuttlebus naar de andere terminal van het vliegveld. Daar gaan we langs alle obscure vliegtuigmaatschappijen en bij het kopen van de tickets hebben we natuurlijk onze paspoorten nodig... maar die kunnen we niet meer vinden... en opeens bedenken we ons dat we die hebben laten liggen bij de laatste bagagecontrole op de andere terminal! De tickets moeten dus nog even op zich laten wachten en in de hoop dat ze straks ook nog beschikbaar zijn nemen we als een gek weer de shuttlebus terug naar de andere terminal. We mogen gelukkig terug lopen naar de laatste check voor de aankomsthal en jawel, de paspoorten zijn er nog en ze hadden zelfs de ambassade al ingelicht dat zij onze paspoorten daar hadden. Na vier maanden is dit onze eerste echte misser!
Lees verder...
 
Dag 126: Semarang
Saturday, 7 July 2007
ImageWe slapen heerlijk uit in onze relatief luxe kamer, waarna we naar beneden struinen voor een heerlijk ontbijtbuffet. De kamer die we hebben kunnen krijgen was slechts beschikbaar voor een nacht, dus we moeten eerst weer wat anders vinden. We lopen twee uur rond door Semarang en het ziet er al stukken beter uit dan gisteravond in het donker. Het blijft wel een groot verschil met het relatief welvarende MaleisiŽ. Alle hotels waar we langskomen kennen maar een woord en dat is 'full'. Bij navraag blijkt dat het nu een schoolvakantie en weekend is en dat er dus maar weinig voor ons beschikbaar zal zijn. Uiteindelijk vinden we wel een kamer voor 75.000 roepia, maar de kamer is misschien wel een van de slechtste tot nu toe... Bij terugkomst in ons vorige hotel om onze bagage op te halen blijkt dat ze toch nog een kamer hebben en we besluiten in dit hotel te blijven voor de duur van ons verblijf in Semarang.
Lees verder...
 
Dag 127: Semarang
Sunday, 8 July 2007
ImageVandaag gaan we doen waarvoor we hier gekomen zijn: op zoek naar het geboortehuis / -straat van de opa van Arjan. Opa is hier geboren nadat zijn ouders naar Nederlands-Indië waren verhuisd, waarna ze een aantal jaar later weer terug naar het vertrouwde Nederland terugkeerden. De straatnaam was in de de tussentijd veranderd, maar na een flink stuk lopen vinden we de plaats waar vroeger waarschijnlijk het huis stond. Een erg vreemde gewaarwording dat hier - aan de andere kant van de wereld - 90 jaar geleden je opa geboren is en toen hier buiten op straat speelde! Toen was het waarschijnlijk een bruisende kleine Nederlandse gemeenschap en nu ziet het er jammergenoeg behoorlijk vervuild uit met veel afval en plastic in de riviertjes en de veelal aanwezige stank uit de riolen. Toch zien we nog steeds Nederlandse overblijfselen, zoals kerken en 'Vereenigingen'. Als enige toeristen hier zijn we weer eens de attractie van de dag en daar genieten we dan ook maar van!
 
Dag 128: Semarang - Yogyakarta
Monday, 9 July 2007
Op onze laatste dag in Semarang slapen we heerlijk uit en gaan we nog even naar het postkantoor voor wat leuke ansichtkaarten. Om 12.00 worden we met de hoteltaxi naar de busstop gebracht. Vreemd genoeg doet de chauffeur meteen alle deuren op slot... waarschijnlijk is dat niet onverstandig in deze stad. De bus naar Yogyakarta is prima en Semarang uit rijdend zien we - in tegensteling tot het oude centrum - enorme villas staan, waarvan we ons afvragen welke lokale mensen dat überhaupt kunnen betalen. Daarnaast worden we weer verrast door de 'goodiebag' in de bus met water en twee overheerlijke broodjes!
Lees verder...
 
Dag 129: Yogyakarta
Tuesday, 10 July 2007
ImageOm 4:30 is het nog pikkedonker maar wij staan al op om de bus te halen van 5.00 naar Borobudur. De zonsopgang zien we al gedeeltelijk vanuit de bus en als de zon net op is komen we aan bij Borobudur, de boeddistische tempel die hier in de 9e eeuw is gebouwd. De optrekkende mist in combinatie met de opkomende zon geeft een prachtige beeld. In vergelijking met Angkor Wat is deze tempel in een hele goede staat, alhoewel het er wel 'slechts' een is. Na Borobudur gaan we naar de HindoeÔstische Prambanan tempel welke ook prachtig is, maar helaas is deze in mei 2006 getroffen door een aardbeving waardoor grote delen van de tempels zijn ingestort. Bezoekers kunnen dan ook niet overal meer in, maar zelfs van een afstand is het een imposant complex. De rest van de dag lopen we door het bruisende Yogyakarta waar de Batik - een techniek van stoffen verven - ons overal tegemoet komt. Na het vroege wakker worden gaan we ook weer vroeg naar bed om morgen weer helemaal fit door de stad heen te gaan.
Lees verder...
 
Dag 130: Yogyakarta
Wednesday, 11 July 2007
We checken deze ochtend meteen uit het guesthouse, want we gaan vannacht met de trein door naar Surabaya en we hebben de kamer voor de rest toch niet nodig. We lopen wat rond en worden natuurlijk weer veel aangesproken door locals die ons overal mee kunnen helpen. Zo verteld een ouder mannetje ons over de 'kunststichting' waar alle zogenaamde gallerijen hun batikschilderijen voor minder inkoopt en vervolgens met een flink marge doorverkoopt aan toeristen. We hadden al een soortgelijk verhaal van medereizgers gehoord, dus we besluiten daar maar eens langs te gaan. De batikschilderijen bij de kunststichting hebben een 'vaste' prijs en hebben zowel werken van de docenten als de studenten. Een aantal schilderijen van docenten zien er prachtig uit en we kopen er dan ook een van Slamet Riyanto van 120 bij 80 cm met - natuurlijk - wat korting waarbij we beloofd hebben om het aan niemand te vertellen...
Lees verder...
 
Dag 131: Yogyakarta - Cemoro Lawang
Thursday, 12 July 2007
De nacht in de trein was wat kort, maar desondanks hebben we redelijk kunnen slapen. Lekker liggen zit er hier - in tegenstelling tot bijvoorbeeld Thailand - niet in, behalve als je net als de locals op de grond wil liggen... Op het treinstation van Surabaya proberen we een aansluiting te vinden naar Probolinggo, een stad die iets meer dan 100 kilometer verderop ligt. Een paar uur later gaat er een trein waarbij we deze keer kaartjes kopen voor de 'eksekutif' klasse, dus met heel veel beenruimte, comfortabele stoelen en airconditioning. In Probolinggo gaan we vanaf het trein-'stasiun' met een bemo naar het public busstation, maar worden gedumpt bij een reisbureautje waar 'public bus station' op staat. Niet echt geloofwaardig, maar we gaan toch maar naar binnen. We vragen naar het transport naar Cemoro Lawang (het dorp dichtsbij de zwaveluitspuwende Bromo) en krijgen de goede prijs van 15.000 roepia te horen voor de twee uur durende rit. Terwijl we wachten worden er natuurlijk wel allerlei aanbiedingen gedaan voor op de berg en de verdere reis naar Bali, maar we denken dat we dat later - ter plaatse - goedkoper kunnen regelen.
Lees verder...
 
Dag 132: Cemoro Lawang - Lovina
Friday, 13 July 2007
Wederom gaan we in alle vroegte (4.00) op stap om een mooi uitzicht te hebben op het (maan)landschap bij zonsopkomst. Aangekomen bij het uitzichtpunt lijkt of we alweer terug zijn in Nederland; overal om ons heen horen we Nederlands! Het lijkt erop dat een touroperator dit in z'n programma heeft gezet... Alhoewel we er zelf natuurlijk ook aan bijdragen zijn er hier toch echt te veel mensen uit dat kleine landje aan de andere kant van de wereld. De volgende stop is de Bromo zelf en na een klein stukje lopen staan we op de rand van de krater waar grote zwavelwolken naar boven komen zetten Een prachtig uitzicht, maar de stank is ook alom aanwezig.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Copyright 2004-2008 Lifecontroller