Reisverhalen vanuit Tibet
Dag 215: Lhasa
Thursday, 4 October 2007
ImageAls we 's ochtends uit het raam kijken zien we de eerste sneeuwtoppen in de verte. We zijn inmiddels op het Tibetaanse Plateau en aan de ijsriviertjes te zien is het koud buiten. In de trein is het nog steeds heel comfortabel en de zuurstofopeningen bij de bedden staan soms even - behoorlijke koude - lucht in de coupé te blazen. We komen langs veel stations, maar stoppen jammergenoeg maar weinig... Zo komen we ook 'langs' het hoogste treinstation ter wereld op 5180 en rijden we voorbij aan het prachtige helblauwe Nam Tso meer.
Lees verder...
 
Dag 216: Lhasa
Friday, 5 October 2007
ImageSlapen op hoogte is soms geen pretje. Alhoewel wij zelf nergens last van hebben, heeft onze kamergenoot vannacht flink overgegeven en daarnaast last van een knallende hoofdpijn. Marlou voorziet hem 's nachts nog van medicijnen zodat we alemaal nog wat kunnen slapen. Arjan heeft de hele nacht als een blok geslapen (dankzij de oordopjes) en heeft van dit alles helemaal niets meegekregen! Pas 's ochtends constateert hij - door de aanwezige pilstrips - dat hij zich vast niet zo lekker heeft gevoelt. De rituele ochtendgang naar het (gedeelde) toilet is ook enigszins apart, aangezien de eerste twee toiletten nog vol met stront liggen en gelukkig de derde (en laatste) nog bruikbaar is. Derhalve gaan we meteen weer op zoek naar een ander guesthouse en na een paar minuten lopen vinden we een behoorlijk leeg en nieuw hotel waar we een extreem grote en schone kamer met badkamer krijgen voor 120 yuan.
Lees verder...
 
Dag 217: Lhasa
Saturday, 6 October 2007
ImageNa een heerlijke nachtrust en een goed ontbijt gaan we richting de Jokhang tempel. De tempel ligt midden in de Barkhor en via de gezellige straatjes lopen we er naartoe. Onderweg komen we veel Tibetaanse pelgrims tegen die ook onderweg zijn naar de tempel en voor de ingang staat al een gigantische rij met alleen maar Tibetanen. Net als wij in de rij willen gaan staan zien we dat toeristen er 'gewoon' langs mogen lopen. We voelen ons daar enigszins omgemakkelijk door maar wanneer wij wel een entreeprijs van 70 yuan moeten betalen schudden we dat snel van ons af. Voor de ingang hangt een overweldigende wierooklucht en zijn ongeveer 50 Tibetanen aan het bidden waarbij ze continu door de knieën zakken en zich vervolgens op de grond uitstrekken. Het is prachtig gezicht om bij zoveel mensen zo'n grote toewijding voor het boeddhisme te zien.
Lees verder...
 
Dag 218: Lhasa
Sunday, 7 October 2007
Ondanks dat we hier nog maar een paar dagen zijn, kijken we al hoe we weer wegkomen. Tibet als geheel is - evenals Mongolië - flink uitgestrekt. De meest interessante gebieden liggen ten zuiden en oosten van Lhasa. Met een jeeptour naar de Nepalese grens kunnen we al veel bezienswaardigheden ten zuiden van Lhasa meepakken, dus besluiten we om de komende dagen de omgeving - kloosters - rondom Lhasa te gaan bekijken en Tibet af te sluiten met de populaire jeeptour. Gemiddeld genomen wordt de rit meestal in vier tot zes dagen gedaan en bezoek je heilige meren, kloosters, andere steden en het Basecamp van Mount Everest. De kosten voor een jeep, chauffeur en permits liggen zo tussen de 5000 en 8000 yuan en kan worden gedeeld door het aantal medereizigers. Dan komen er nog wel de kosten bij voor de overnachtingen, eten en entree voor Everest Basecamp.
Lees verder...
 
Dag 219: Lhasa
Monday, 8 October 2007
ImageWe hebben vanochtend een 'ontbijtafspraak' met Joeri en Kaatje die we al eerder in een restaurant zijn tegenkomen. Ook zij willen rond dezelfde tijd naar de Nepalese grens, dus proberen we met z'n viertjes een jeep te regelen. Allereerst gaan we samen met hun naar het Nepalese Consulaat om het Nepalese visum aan te vragen. Hoewel het een aardig eindje van het centrum vandaan is besluiten we toch te gaan lopen. Achteraf misschien niet de beste keuze aangezien we uiteindelijk 3 kwartier voor sluitingstijd bij het consulaat aankomen. Op zich dus ruim op tijd ware het niet dat er een gigantische rij staat. We schatten al in dat ze de hele rij niet voor sluitingstijd gaan afhandelen en ja hoor; precies om die tijd gaat het hek dicht! Een werknemer van het consulaat vertelt ons dat westerlingen zonder problemen aan de grens hetzelfde visum kunnen krijgen en adviseert ons dat te doen. Wij besluiten echter toch de volgende dag terug te gaan aangezien we toch geen haast hebben en verzekerd willen zijn van een 60 dagen visum.
Lees verder...
 
Dag 220: Lhasa
Tuesday, 9 October 2007
ImageOm 9:30 uur pakken we samen met Joeri en Kaatje een taxi (wederom) naar het consulaat. Wanneer we daar aankomen staat er natuurlijk alweer een rij waar wij maar braaf in gaan staan. Een half uur later zijn we aan de beurt en dienen we de aanvraag in. Ons paspoort wordt goed bekeken en na 255 yuan per persoon betaald te hebben wordt alles geaccepteerd en krijgen we te horen dat we het de volgende dag om 16:00 kunnen ophalen.
Lees verder...
 
Dag 221: Lhasa
Wednesday, 10 October 2007
ImageSoms is het heerlijk om geen wekker te zetten en gewoon wakker te worden wanneer dat gebeurt. Helaas is dat vaak net zo vroeg als met de wekker maar gelukkig geeft het wel een heel uitgerust gevoel. Na een flink ontbijt lopen we nog wat door de Barkhor en gaan vervolgens weer naar het hotel. Het is namelijk hoogtijd om weer eens een was te doen.
Lees verder...
 
Dag 222: Lhasa
Wednesday, 10 October 2007
Soms is het heerlijk om geen wekker te zetten en gewoon wakker te worden wanneer dat gebeurt. Helaas is dat vaak net zo vroeg als met de wekker maar gelukkig geeft het wel een heel uitgerust gevoel. Na een flink ontbijt lopen we nog wat door de Barkhor en gaan vervolgens weer naar het hotel. Het is namelijk hoogtijd om weer eens een was te doen.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Copyright 2004-2008 Lifecontroller