Reisverhalen vanuit Nepal
Dag 228: Kathmandu
Wednesday, 17 October 2007
We proberen eerst aan de Chinese kant van de grens onze laatste Chinese yuan om te wisselen in Nepalese Roepia. Netjes wachten we bij de Bank of China tot die opengaat, maar eenmaal open blijkt dat ze hier geen roepia hebben! Dan maar wisselen bij een van de vele geldhandelaren die zelfs in de Bank of China zitten. We weten de koers en de koers die we krijgen zit behoorlijk in de goede richting. We pakken de rest van onze spullen en lopen met z'n vieren naar de Chinese kant van de grens. Zonder problemen krijgen we de exitstempels in ons paspoort en komen we in niemandsland: een acht kilometer lange bergweg naar de Nepalese kant van de grens, Kodari.
Lees verder...
 
Dag 229: Kathmandu
Thursday, 18 October 2007
ImageDoor het tijdsverschil van 2,25 uur met China worden we veel te vroeg wakker. Toch genieten we nog even van het lekkere (harde) bed en gaan we daarna langzaam een plaatsje zoeken om te ontbijten. Uiteindelijk maken we onze keuze uit heerlijke broodjes bij een bakkertje en gaan we daarna direct door naar de Indiase ambassade. Het duurt meerdere werkdagen om dit te regelen, dus doen we dit het liefst direct voordat we weer uit Kathmandu zijn. We staan om half negen al bij de ambassade - welke om half tien opengaat -, zijn om tien uur binnen (na een uitgebreide tassencontrole) en staan - 300 roepia per persoon lichter - om half twaalf weer buiten de deur. Dan is het tijd om Kathmandu te verkennen en van de vele outdoorzaken en eettentjes te genieten!
 
Dag 230: Kathmandu
Friday, 19 October 2007
ImageWe verhuizen vandaag naar een leuker guesthouse met wel echt 24 uur 'hot shower' en een groter bed voor slechts voor 300 roepia per nacht. Zodra alle spulletjes zijn verplaatst gaan we naar de eerste bezienswaardigheid van Kathmandu, Durbar Square. De entree is 200 roepia per persoon, maar we verlengen die meteen voor de duur van ons verblijf in Nepal. Durbar Square was het vroegere terrein van de koning en nu is het een levendig gebied met prachtige gebouwen en kleine markten. Het is ook de verblijfplaats van de Kumari Devi (The Living Goddess), een meisje tussen de vier en puberteit die volgens een strenge selectie wordt gekozen. Na haar eerste menstruatie 'verandert' ze in een 'gewoon' meisje en wordt er een nieuwe Living Goddess gekozen.
Lees verder...
 
Dag 231: Kathmandu
Saturday, 20 October 2007
ImageDe grootste stad in de Kathmandu Valley is natuurlijk Kathmandu zelf, maar vandaag gaan we naar de een na grootste stad van de vallei, Patan (ook wel bekend als Lalitpur (City of Beauty) of Yala). Ook hier is natuurlijk een prachtig Durbar Square te vinden waar we wederom uren doorheen lopen. Op de weg er naartoe lopen we in een van de vele binnenplaatsjes waar we ineens oog in oog staan met de Kumari (Living Goddess) van Patan. Ze is - natuurlijk - nog jong en jammergenoeg niet zo populair als de Kumari Devi van Kathmandu, maar toch is het wel bijzonder om te zien en haar moeder is dan ook meer dan trots op haar.
Lees verder...
 
Dag 232: Kathmandu
Sunday, 21 October 2007
Soms zijn er van die dagen dat je even een culturele rustdag hebt en vandaag is er zo een. We internetten nog in de ochtend (aangezien het 's middags echt te langzaam is...) en lopen nog een paar zaakjes af. We hebben al een 10-daagse rafttocht in het westen van Nepal geregeld over de Karnali, gaan misschien nog een paar dagen naar een dichtbij gelegen nationaal park en sluiten dan af met het Annapurna circuit van 17-19 dagen. We hebben dus nog een paar dagen voordat we weer weggaan uit de hoofdstad. 's Avonds kijken we samen met Kaatje en Joeri de afsluitende wedstrijd van de Formule 1 met een lekker drankje en heerlijke olijven.
 
Dag 233: Kathmandu
Monday, 22 October 2007
Evenals gisteren hebben we geen culturele activiteiten op het programma staan. We staan weer vroeg op in de hoop dat internet een beetje snel is, maar helaas... het is weer drama. We vullen de dag met rondlopen in Thamel, lekker eten en kopen nog een wat (echte!) outdoorkleding. Eigenlijk dus niet zo veel gedaan, maar het was een heerlijke dag!
 
Dag 234: Kathmandu
Tuesday, 23 October 2007
ImageVroeg in de ochtend begeven we ons wederom naar de Indiase Ambassade maar deze keer voor de definitieve visa-aanvraag. Dezelfde procedure als voorheen doet zich weer voor, alleen betalen we nu voor het visum (3050 roepia per persoon). Vervolgens doen we nog wat noodzakelijke aankopen voor de rafttrip die morgen begint, zoals een korte (niet-katoenen) broek voor Arjan, een synthetisch sneldrogend shirt voor Marlou, zonnebrand en touwtjes voor de zonnebrillen. Voor een habbekrats kunnen we alles kopen!
Lees verder...
 
Dag 235: Midden Nepal
Wednesday, 24 October 2007
ImageOm 6.30 staan we bij het raftbureau met alle andere 'raftgenoten'. We halen snel nog een paar broodjes bij een bakkertje en laden alles in de bus. De rivier waar we af gaan raften ligt in het verre westen van Nepal en we zullen dan ook de komende dagen in de bus zitten. Het duurt even voordat we de drukke Kathmandu vallei uit zijn, maar daarna is het rustig op de weg en wordt er goed doorgereden. Onderweg stoppen we voor een 'licht ontbijt' van rijst, dahl en curry en worden de nodige toiletstoppen ingelast. Na weer een aantal uur rijden en een houten kont is het tijd voor een late lunch waarna we weer snel de bus in gaan om verder te rijden. Tegen 23:00 stoppen we eindelijk voor de laatste keer, wordt er zelfs nog een avondmaal gekookt en krijgen we allemaal een bedje in een te ranzige accommodatie.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Copyright 2004-2008 Lifecontroller