Dag 357: Trivandrum
Saturday, 23 February 2008
ImageBij het ontbijt op de veranda van onze hut zien we dat de lokale vissers een net hebben uitgegooid en dat ze die nu binnen aan het halen zijn. De mannen trekken met z'n allen het net naar binnen en dat levert een leuk plaatje op, dus lopen we met de camera er naartoe. Zodra we in de buurt komen vragen ze meteen of we niet even mee willen helpen en ja, het is niet vaak dat je een zelfgemaakt vissersnet aan de Zuid-Indiase kust kan binnenhalen, dus we maken graag van de gelegenheid gebruik. Het net blijkt al snel enorme proporties te hebben, want we blijven maar trekken. Na twintig minuten laten we ons aflossen en duurt het nog eens twintig minuten voordat het net aanspoelt op het strand. De uiteindelijk vangst is niet veel, maar het wordt wel meteen verkocht aan de restauranthouders die er direct op af komen.

Aan het begin van de avond hebben we een trein vanaf het iets zuidelijker gelegen Trivandrum naar het aan de oostkust gelegen Chennai. Van een van de mannetjes bij ons verblijf werkt hebben we vernomen dat er om 11.30 een trein vanaf Varkala gaat. Dat lijkt ons wel prima, want dan zijn we ruim op tijd in Trivandrum en kunnen we ook nog even snel de stad bekijken. Bij het treinstation van Varkala blijkt dat het mannetje ons niet helemaal goed geïnformeerd had... De trein gaat namelijk pas om 14.00. We hebben niet echt zin om hier te wachten, dus pakken we meteen de eerste de beste bus naar de volgende plaats, waar we over kunnen stappen op een bus naar Trivandrum.

Op het treinstation slaan we de grote tassen op en lopen we rond in deze - wederom - grote stad. Veel is gesloten wegens een staking tegen de verdrukking van de 'normale' winkels door de opkomende shoppingmalls. Er blijft weinig meer over dan rondlopen, wat lunchen en weer teruglopen naar het treinstation. De trein staat alweer te wachten en onze coupé is nog leeg. We lezen ons alvast even in voor Chennai en klimmen vervolgens naar de bovenste bedden voor een hopelijk rustige nacht.

Op deze dag hebben we ook een filmpje gemaakt: klik hier!
 
< Vorige   Volgende >
Copyright 2004-2008 Lifecontroller