Dag 380: Port Blair
Monday, 17 March 2008
's Morgens doen we de rugtassen na een lange tijd weer eens om en pakken een rickshaw naar de jetty. Er staan al een paar locals te wachten bij het loket voor de tickets, maar het duurt nog een goed uur voordat het loket daadwerkelijk opengaat. In de tussentijd ontbijten we bij een klein 'restaurantje' in de buurt, wat eigenlijk niets meer is dan een donker hol waar het eten wordt gemaakt met twee plastic tafels en wat krukjes die daar net buiten staan. Het 'chai-vrouwtje' net naast de tafel completeert het geheel met heerlijke - door een soort sok gefilterde - melkthee. De boottocht terug brengt ons in twee uur weer naar Port Blair en we voelen ons zowaar een beetje schommelen als we de boot afstappen.

Samen met een Brits stel die we op Havelock al ontmoet hadden zoeken we een kamer, maar uiteindelijk gaan we onze eigen weg naar een guesthouse dat ons aangeraden werd door iemand anders. Dat guesthouse ziet er wel okee uit en aangezien we hier maar twee nachten blijven vinden we het wel prima. We lopen naar een andere jetty waar boten vertrekken voor Ross Island en informeren naar de prijs en tijden, zodat we die morgen kunnen nemen. Na een lekkere lunch zoeken we een internetcafť op, want na drie weken traag en duur internet willen we weer even snel en goedkoop en dat kan hier gelukkig weer. We plaatsen de filmpjes en werken onze e-mailbox door en als het buiten donker is zijn we eindelijk klaar.

Een restaurant waar we de vorige keer in Port Blair hebben geluncht was ons goed bevallen en we besluiten daar nu ook te gaan dineren. Het eten smaakt goed en we kijken al niet eens meer op van de 15 cm lange (en dikke) rat die door het restaurant rent op zoek naar voedsel...
 
< Vorige   Volgende >
Copyright 2004-2008 Lifecontroller