Dag 382: Chennai
Wednesday, 19 March 2008
Na drie weken Andaman Eilanden gaan we weer terug naar het vasteland van India. In de ochtend pakken we een rickshaw naar het vliegveld, ontbijten iets van paratha (broodsoort) met linzenprut bij een klein tentje langs de weg en gaan vervolgens het vliegveld in om in te checken. Bij het scannen van de grote tassen blijkt dat ze actief op zoek zijn naar aanstekers en bommen in de vorm van wekkers... In de tas van Arjan zit een aansteker die ze middels de scan zien en dus wordt de tas opzij gezet en wordt Arjan verzocht om het eruit te halen. Het inchecken verloopt voor de rest soepel en we zijn 'trots' als blijkt dat het gezamenlijk gewicht van onze twee grote tassen nog maar 26 kilogram is! Ruim voor het boarden vormen de meeste mensen alweer een lange rij om daarin vervolgens weer minimaal een half uur te wachten. Deze onzin is aan ons niet besteed en wij wachten dan ook op een paar stoelen in de wachtruimte tot de rij begint te bewegen en aanzienlijk minder lang is. We hebben natuurlijk niet voor niks een stoelnummer in het vliegtuig...

De vlucht is met twee uur wederom erg kort en tijdens de vlucht geeft het eerder ontmoete Britse stel ons talloze tips over Sri Lanka waar zij al eerder tijdens hun reis zijn geweest. Op het vliegveld in Chennai doen we een poging om de vlucht die we over een paar dagen naar Colombo nemen te herbevestigen bij Srilankan Airlines, maar dit blijkt toch lastiger dan gedacht... Als we uiteindelijk in het internationale gedeelte van het vliegveld naar binnen mogen, lopen we direct naar het bureau van Srilankan Airlines. Daar zit een hele aardige mevrouw die ons poeslief vertelt dat ze absoluut niets voor ons kan doen en ons doorverwijst naar het telefoonnummer van de vliegtuigmaatschappij. Als we vragen of zij wellicht in haar geautomatiseerde systeem kan aangeven dat we bij deze de vlucht herbevestigen worden we wederom vriendelijk toegesproken, maar totaal niet geholpen... Uiteindelijk bellen we en met veel moeite (probeer maar eens 'Arjan van Cappellen' te spellen over de telefoon naar een Indiaase man) lukt het om de vlucht te herbevestigen.

Vanaf het vliegveld zijn we in ongeveer drie kwartier met de suburban trein weer voor het hotel waar we de vorige keer verbleven en kunnen we weer sinds lange tijd genieten van een lauwe douche (in ieder geval al beter dan een koude!). We zijn van plan om de paar dagen dat we hier zijn inkopen te doen voor een laatste pakket dat we opsturen naar Nederland en dus gaan we meteen naar een van de shoppingmalls in de buurt. We sluiten de dag af met een late film en vallen snel in slaap op de heerlijke zachte matrassen van onze hotelkamer.
 
< Vorige   Volgende >
Copyright 2004-2008 Lifecontroller