Dag 385: Kandy
Saturday, 22 March 2008
Vandaag reizen we naar alweer het laatste land van onze reis - Sri Lanka. Op het vliegveld verloopt het inchecken wederom uitermate efficient met als resultaat dat wij voldoende tijd hebben voor een ontbijt en om nog wat rond te lopen. We zien dat er zich buiten een grote menigte heeft verzameld bij de aankomsthal. Navraag leert dat het Zuid-Afrikaanse cricketteam hier aankomt en de Indiaase mensen zijn erg gespannen om een glimps van ze op te vangen. Als ze uiteindelijk arriveren is het een beetje een anticlimax, want - zoals gewoonlijk - lopen ze snel voorbij de grote groep mensen die zich verzameld hebben en vluchten ze de 'Incredible India'-bus in die al netjes voor hun klaar staat.

Het vliegtuig naar Colombo is behoorlijk groot en we hebben voor de eerste keer eindelijk een beeldscherm in de stoel voor ons. Niet dat er films worden afgespeeld voor deze korte vlucht, maar de spelletjes gaan er prima doorheen. Kort na het opstijgen worden we al voorzien van de welbekende warme vliegtuigmaaltijd waarvoor we maar liefst 10 minuten hebben om het weg te werken. In een razendtempo worden de lege bakjes weer opgehaald en wordt de afdaling al ingezet. Het vliegveld in Colombo ziet er bijzonder modern uit en doet ons bijna aan Schiphol denken. We zien veel Europeanen wachten op vluchten naar huis en realiseren ons ineens dat over minder dan vier weken ook wij daaraan moeten geloven...

Vanaf het vliegveld nemen we een shuttlebus naar het dichtsbijzijnde busstation vanwaar bussen zouden moeten gaan naar Kandy. We komen om 12.40 aan op het busstation en horen van verschillende personen dat de bus er om 13.30, 14.00, 14.30, 14.45 of 15.00 zal zijn. Uiteindelijk blijkt het correcte antwoord 14.45 te zijn en met de grote backpacks wurmen we ons in de volle bus. Onderweg valt het op dat het landschap veel overeenkomsten heeft met Zuid India, maar dan veel en veel schoner. De mensen in de bus zijn uitermate vriendelijk en maken graag een praatje met ons. Na anderhalf uur gestaan te hebben komt er eindelijk een zitplaatsje vrij zodat een van ons de resterende twee uur kan zitten. Inmiddels is het ook wat rustiger in het gangpad en dus gaat Arjan daar maar op de grond zitten in afwachting op de volgende vrije zitplaats.

Om 18.00 komen we aan in Kandy en we proberen meteen een lokale bus te pakken naar de locatie waar de meeste guesthouses zijn. Zoals zo vaak worden we aangesproken door een mannetje die ons wel wil 'helpen' met het vinden van transport en guesthouses. We geven aan dat we 'm niet nodig hebben en zelf de weg wel kunnen vinden. Als we de juiste bus hebben gevonden stappen we in en gaat de 'helpende' man met ons mee de overvolle bus in onder het mom van 'ik moet ook toevallig deze bus hebben'. We staan op de laatste tredes bij een van de deuren van de bus en het mannetje staat vlakbij. We verbazen ons als hij plotseling de bus uitstapt, want meestal zijn ze nog hardnekkiger in het achtervolgen van toeristen. We checken onze zakken en merken meteen dat de - zonet nog aanwezige - organizer niet meer in Arjans broekzak zit! We stappen meteen uit de bus, maar de dief is al gevlogen. Dat we de organizer kwijt zijn is natuurlijk enorm balen, maar we zijn vooral een beetje teleurgesteld dat we na zo lang reizen toch iets kwijt zijn geraakt aan een ordinaire zakkenroller die het op toeristen heeft voorzien...

We besluiten maar verder te lopen naar een guesthouse en vinden gelukkig een heerlijke kamer om de pijn enigszins te verzachten. Morgen gaan we aangifte bij de politie doen wat waarschijnlijk weer een beleving op zich zal zijn.
 
Volgende >
Copyright 2004-2008 Lifecontroller