Dag 390: Polonnaruwa
Thursday, 27 March 2008
ImageIn de ochtend gaan we na het ontbijt naar het busstation voor een bus naar het drie uur oostelijker gelegen Polonnaruwa. Het duurt nog even voordat de bus vertrekt en dus kunnen we met de andere wachtende mensen ons Sinhalees oefenen, natuurlijk tot grote hilariteit van de mensen. In Polonnaruwa bezoeken we eerst het historisch museum waar we een uitstekend beeld krijgen van de vroegere hoofdstad. De stenen beelden, foto's en paleizen op schaal zijn prachtig weergegeven en maken dit museum absoluut het bezoeken waard.

ImageAangezien we na het bezoek aan de ruÔnes van Polonnaruwa een bus naar de volgende plaats - Sigiriya - willen nemen is onze tijd schaars. We besluiten dus een rickshaw te nemen zodat we snel van de ene naar de andere bezienswaardigheid kunnen en dus meer tijd hebben om de verschillende ruÔnes en beelden te bekijken. Ook hier zijn de locaties enorm indrukwekkend en zijn de uit steen gehakte beelden veelal verbazingwekkend gedetailleerd. Deze stad is een stuk jonger dan Anuradhapura en dat verklaart meteen de goede staat van de ruÔnes, beelden en muurschilderingen. Een enorme bus vol met Britse toeristen vertienvoudigd de reeds aanwezige toeristen, maar ondanks dat straalt alles nog steeds een enorme rust uit. Tussen de ruÔnes zijn enorme Boedhabeelden in verschillende posities te vinden die voor een prachtig plaatje zorgen.

ImageWanneer we alles gezien hebben nemen we een bus richting Sigiriya en stappen uit bij een kruising vanwaar het nog tien kilometer is. In het donker wachten we bij een halte en gelukkig komt er al snel een bus. We vinden een fleurige kamer in de 'Flower Inn' waar de familie enthousiaste nepbloemmakers zijn. Het complete guesthouse, waar we wederom de enige gasten zijn, staat derhalve bomvol met bloemen!
 
< Vorige   Volgende >
Copyright 2004-2008 Lifecontroller