Dag 391: Sigiriya - Dambulla - Kandy
Friday, 28 March 2008
ImageSigiriya staat bekend om z'n 200 meter hoge granieten rotsformatie waarop vroeger - afhankelijk van welk verhaal je gelooft - een klooster of paleis stond. In de vroege ochtend doorkruisen we de symmetrische tuinen die naar de rots leiden en beginnen vervolgens aan de vele trappentredes naar boven. We worden nogmaals bevestigd dat het slecht gesteld is met onze conditie, maar gelukkig heeft de Italiaanse seniorengroep er nog meer moeite mee. Onderweg komen we langs uitstekende muurschilderingen van vrouwen met grote kogelronde borsten en brede heupen wat destijds een representatie was voor vruchtbaarheid. Via nog meer trappen en tussen twee gigantische stenen leeuwenklauwen komen we op het stenen plateau waar de overblijfselen te vinden zijn van het paleis of klooster. Het uitzicht is wijds en groen, maar na de vorige twee steden valt het toch een beetje tegen.

ImageHet duurt niet lang voor we weer beneden zijn en bij de enige verharde weg naast de rotsformatie wachten we op een bus naar de volgende en laatste historische stad die we willen bezoeken - Dambulla. De bus laat niet lang op zich wachten en binnen 40 minuten staan we voor de grottempels van Dambulla. De entreeprijs hiervan is een paar maanden geleden verhoogd en om dingen eenvoudig te houden hebben ze die maar meteen verdubbeld van 5 naar 10 dollar (!) per persoon, relatief erg veel geld hier. Het is wederom een flinke klim, maar als we eenmaal boven zijn blijkt het het geld gelukkig waard te zijn want de vele Boedha- (en enkele Shiva)beelden zijn werkelijk prachtig. De meeste beelden en muurschilderingen zijn vrij recent en zijn nog in uitstekende staat. De vijf grotten zijn ombouwd met witte tempels wat het geheel een mooie uitstraling geeft.

Nadat we weer afgedaald zijn, lopen we naar de weg en houden we de eerste de beste bus aan die naar Kandy gaat. Natuurlijk is het weer bijzonder druk in de bus en na twee uur tussen medereizigers geperst gestaan te hebben in het gangpad komen we aan in Kandy. Langs het meer lopen we terug naar het guesthouse waar we weer intrek nemen in dezelfde kamer als voorheen en kunnen we eindelijk de welverdiende douche nemen om al het zweet en vuil van vandaag weg te spoelen.

Op deze dag hebben we ook een filmpje gemaakt: klik hier!
 
< Vorige   Volgende >
Copyright 2004-2008 Lifecontroller