Dag 392: Kandy
Saturday, 29 March 2008
ImageEen van de grootste toeristische trekpleisters van Sri Lanka is het olifantenopvangcentrum Pinnewala dat 30 kilometer ten westen van Kandy ligt. Twee bussen en anderhalf uur later komen we aan bij het opvangcentrum en lopen meteen naar de nabijgelegen rivier waar de grote groep olifanten net aan het baden is. De jongere olifanten staan tot hun nek in het water en proberen met hun grote logge lijven andere olifanten onder water te duwen. Sommige olifanten zitten hierdoor zo ver en lang onder water dat we alleen ergens een puntje van een slurf boven het water zien uitsteken. De oudere olifanten lopen voornamelijk rustig rond in het rivier en laten zich zo nu en dan vallen in het water. Het is een hartstikke leuk groepsproces om te zien!

ImageNa het baden in de rivier gaan de olifanten weer terug naar hun verblijf. Wij nemen in de tussentijd een lunch aan de rivier en gaan daarna eveneens naar het olifantenverblijf om het voeden van de kleinste olifanten te zien. De moeders en baby's staan onrustig te wachten tot de verzorgers met de melk komen en eenmaal in hun mond slurpen ze in ťťn keer alles op. Verderop staat de rest van de olifantenkudde in het land en zien we een grote verscheidenheid van olifanten die ooit zijn gered en naar dit opvangcentrum zijn gebracht. Zo zijn er blinde olifanten en olifanten die op een landmijn zijn gaan staan en een van hun poten hebben misvormd. Daarnaast zijn er natuurlijk ook schattige baby's van 1 en 2 maanden oud en moeders die kogelronde buiken hebben en 9 (van de 22) maanden zwanger zijn.

Aan het einde van de middag nemen we weer een bus terug naar Kandy, internetten we even en kopen we bij de wat bakkerijtjes onze avondmaaltijd.

Op deze dag hebben we ook een filmpje gemaakt: klik hier!
 
< Vorige   Volgende >
Copyright 2004-2008 Lifecontroller