Dag 395: Ella
Tuesday, 1 April 2008
ImageDe treinrit naar Ella schijnt een geweldig zicht te geven op de omgeving van de 'Hill Country'. We pakken dus een bus naar het dichtsbijzijnde treinstation en wachten daar op de trein vanuit Colombo. Natuurlijk is er wat vertraging, maar om twee uur rolt de trein het station binnen en zoeken we een tweede klasse treinstel waar we in kunnen stappen. We vinden twee plaatsjes naast een groot raam, maar eigenlijk had dat niet gehoeven, want het regent flink en van uitzicht is weinig te zien... Desalniettemin zien we zo nu en dan een glimps van het uitgestrekte heuvel landschap vol met theeplantages.

ImageNiet lang voordat we in Ella aankomen gaat er een Sri Lankaanse man naast ons zitten en begint met de gebruikelijke vragen als 'Where are you from?' en 'Where are you going?'. Al snel blijkt dat hij een guesthouse heeft in Ella en dat hij zelfs ingelicht is door ons vorige guesthouse in Nuwara Eliya dat er een Nederlands stel met de trein op weg is naar Ella! We besluiten 'm een kans te geven en met hem mee te gaan naar zijn guesthouse. Z'n kamers zien er prima en (wederom) extreem schoon uit, dus we besluiten daar te blijven. Ook hier zijn we weer de enige gasten en zien we dat ook hier het normale aantal toeristen ver te zoeken is...

Op het treinstation van Ella ontmoeten we een oudere Amerikaan die we al eerder in Kandy hebben leren kennen. Hij nodigt ons uit voor een drankje bij zijn guesthouse en - samen met een Frans stel - horen we zijn verhalen over zijn 27 maanden in Irak en zijn mening over Bush. We besluiten daar ook maar te eten en genieten van de 'Rice and Curry' en 'Deviled Beef' van de extreem goede (en aardige) kok/eigenaar van het guesthouse.
 
< Vorige   Volgende >
Copyright 2004-2008 Lifecontroller