Dag 413: Nederland
Saturday, 19 April 2008
Naar ons gevoel stappen we midden in de nacht uit in Doha, de hoofdstad van Qatar. De bagage hebben we in Colombo al helemaal doorgecheckt naar Amsterdam en de boardingpassen voor de vlucht van Doha naar London hebben we ook al, dus we hoeven alleen maar te wachten. Op het vliegveld is het een soort vreemde mengelmoes van nationaliteiten die allemaal op doorreis zijn. Vanzelfsprekend is ook hier genoeg te koop, dus kijken we een beetje rond bij alle winkels en sluiten we dit af met extra grote koppen koffie om ons wakker te houden. We kunnen eigenlijk al vrij snel richting de gate lopen en staan binnen no-time in het vliegveld waar deze keer wél schermpjes voor onze neuzen zitten. We proberen nog een filmpje te kijken, maar eigenlijk vallen we allebei alweer snel in slaap...

Bij aankomst in London (Gatwick) kijken we naar buiten en zien we het beeld waar we al voor vreesden...regen! Het is 7 graden en dat maakt het dus zo'n 25 graden kouder dan gisteren. We pakken snel de meegenomen jassen uit de tas, maar dan hebben we het eigenlijk nog steeds koud. Gelukkig hoeven we ook hier niet lang te wachten en stappen we dus snel in het kleine vliegtuig naar Amsterdam. Tijdens de vlucht blijft het grauw en regenachtig, maar in Amsterdam aangekomen is het maarliefst één graad warmer geworden ten opzicht van London... Bij de bagageband blijkt dat de backpack van Arjan wel via drie luchthavens het eindstation heeft bereikt, maar die van Marlou (nog) niet... We vullen dus een formuliertje in bij de maatschappij die de bagage regelt en hopen dus dat we de backpack nog terugzien.

Als we dan eindelijk de aankomsthal inlopen blijkt er een enorme groep mensen zich voor ons te hebben verzameld. Onwerkelijk kijken we om ons heen en zien door de bomen het bos niet meer! Zoveel familie en vrienden, dat hadden we toch eigenlijk niet verwacht... Het is overweldigend om iedereen na zo'n lange tijd weer te zien! Het duurt even voordat we iedereen gezoend en geknuffeld hebben en wanneer we dan eindelijk zitten met een drankje kunnen we voor het eerst sinds lange tijd weer eens bijbeppen. Er is zoveel te horen en te vertellen, maar zo weinig tijd... Na alle commotie stappen we uiteindelijk in de auto, zien we het platte Nederland aan ons voorbij gaan en realiseren we ons dat dit dan toch echt het einde is.
 
Volgende >
Copyright 2004-2008 Lifecontroller