Fotografie - D-SLR
Artikelindex
D-SLR
Compactcamera
Bagage en opslag

Een unieke ervaring is vaak onvergetelijk, maar vrienden en familie willen natuurlijk de ervaring op afstand kunnen meebeleven. Daarbij zullen onze hersencellen ook niet het eeuwige leven hebben en daarom lijkt het ons handig om een fotoverslag van onze reis te hebben.

Fotografie is de afgelopen jaren een serieuze hobby geworden voor mij. Dit is later overgegaan in freelance-activiteiten in de vorm van - hoe origineel - "Arjan van Cappellen Fotografie". Hier vanuit doe ik onder meer foto-opdrachten bij verschillende diensten van de gemeente Rotterdam, zoals officiŽle openingen, portretten en andere festiviteiten in de stad.

D-SLR
Canon 20DOp dit moment gebruik ik de Canon 20D, die als semi-professionele D-SLR wordt verkocht. Een stevige camera die menig busritje in AziŽ moet kunnen weerstaan. Naast de body zijn er nog diverse andere accessoires in het arsenaal:
  • Canon EF 17-40mm f/4L USM . Prachtige lens uit de "L" serie van Canon met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Deze groothoeklens zal voornamelijk gebruikt gaan worden voor urban shooting, landschapsfotografie en binnenfotografie
  • Canon EF 50mm f/1.4 USM . Een extreem lichtsterke lens met vaste (normale) brandspuntsafstand van 50mm. Deze is direct veel gebruikt voor badmintonfotografie (relatief weinig licht in zalen en flitsen is niet van toepassing). Deze zal in worden gebruikt voor portretfotografie en binnenfotografie waar flitsen niet toegestaan is.
  • Canon EF 80-200mm f/4.5-5.6 II . Een overblijvertje van vaders. De kwaliteit van deze lens is niet te vergelijken met de voorgaande lenzen, maar is gelukkig vrij compact en biedt toch het tele-bereik wat waarschijnlijk nodig zal zijn.
  • B&W Filters . Bij goede lenzen horen goede filters, vandaar de keuze voor B&W. De volgende drie filters zijn aangeschaft: 77mm B&W Circulair Polarisatie filter Kasemann (Slimline) voor mooie diepblauwe luchten en het tegengaan van ongewenste reflecties, 77mm B&W UV 010 MRC (Slimline) ter bescherming van de 17-40mm lens en 58mm B&W UV 010 MRC ter bescherming voor de 50mm lens. Voor de drie filters kan je ongeveer een nieuwe compactcamera kopen, maar slechte filters op goede lenzen is ook zonde.
  • SanDisk 2GB CompactFlash Ultra II . Genoeg ruimte voor zo'n 200 RAW foto's of meer dan 400 JPEG foto's. Aangezien de kwaliteit en flexibiliteit van RAW foto's groter is dan JPEG wordt alleen hier gebruik van gemaakt. De foto's worden (thuis) verwerkt in Pixmantec RawShooter | premium 2006.
  • Canon Speedlight 380EX . Ook een overblijvertje van vaders, maar absoluut een hele goede aanvulling op de 20D. Aangezien deze ook gebruik maakt van E-TTL is de belichting van deze combinatie uitstekend. Er blijft natuurlijk altijd wat te wensen met de Speedlight 580EX op de markt ;-)
  • GP PowerBank Smart 2 ; oplader voor AA en AAA batterijen. De 380EX flitser vreet natuurlijk energie en een stel goede batterijen is dan op z'n plaats. Een setje 2800 mAh en 2500 mAh houdt de flitser vaak lang genoeg aan de praat, maar mocht er een set leeg gaan, dan is deze na ťťn uur weer helemaal opgeladen. Daarnaast kan de oplader ook worden gebruikt voor het opladen van de AAA batterijen in de Petzl hoofdlampen.
Al met al dus een aardige bagage aan fotografie-apparatuur, maar we hopen dat de prachtige foto's het extra gewicht de moeite waard maken. 
Copyright 2004-2008 Lifecontroller