Gezondheid
Artikelindex
Gezondheid
Voorzorgsmaatregelen
Reisapotheek
Bilharzia
Buiktyfus
Cholera
Dengue
DTP
Gele koorts
Hepatitus A en B
Hoogteziekte
Japanse encefalitis
Malaria
Rabis
Reizigersdiarree
Tuberculose

Onze eerste verre reis.. naar landen met mogelijke ziektes en infecties waar onze westerse lijven waarschijnlijk niet tegen bestand zijn. Reden te meer om ons voor te bereiden. Op internet is uiteraard veel informatie te vinden. Vooral de sites van andere reizigers, de JoHo, de Travel Clinic en het Landelijk Coordinatiecentrum Reizigersadvisering hebben ons zeer geholpen. Na hier de nodige informatie (en gruwelverhalen) geconsumeerd te hebben, hebben we al een redelijk beeld van waar we ons voor moeten vaccineren. Het leert ons ook dat reizigersdiarree er gewoon bij hoort..;)

Travel Clinic
Al op 18 januari 2006 hebben we onze eerste afspraak bij de Travel Clinic, onderdeel van het Havenziekenhuis te Rotterdam. Op basis van onze (globale) reisplanning hebben we een uitgebreid advies gehad over de middelen waarmee we ons lichaam moeten volspuiten. Na nog twee bezoeken (op 22 februari en 6 oktober) zijn we voorzien van de noodzakelijke vaccinaties. Afgezien van flinke spierpijn hebben we geen last van bijwerkingen gehad. We hebben beiden een DTP booster, (buik)Tyfus en Hepatitus A & B vaccinatie nodig. Verder hebben we een cholerastempel en natuurlijk malaria-tabletten nodig. Ook besluiten we om een mantoux-test voor n na de reis te doen om de aanwezigheid van Tuberculose te testen.

Tegenwoordig vergoeden veel verzekeraars inentingen voor een buitenlandse reis. Marlou's verzekeraar (FBTO) blijkt 100% van de inentingen DTP, Hepatitus A & B, Buiktyfus n Malaria profylaxe te vergoeden mits het toegediend en voorgeschreven is door GGD, huisarts of aan ziekenhuis verbonden instantie. Om deze reden is ook Arjan begin 2006 overgestapt naar FBTO. En geloof ons: dit scheelt honderend euro's op het reisbudget!

Op de volgende pagina's lees je meer over de voorzorgsmaatregelen, de reisapotheek, de verschillende ziektes, vaccins en onze afwegingen daarbij.


 
Copyright 2004-2008 Lifecontroller