Marlou van Beek

Marlou van BeekGeboren op 23 mei 1979 te Zwolle als eerste dochter van Peter en Marga van Beek. Twee jaar later op 6 april kwam daar een zusje bij: Gerdi. Na basisschool ‘de Oosterenk’ ben ik naar de ‘Thorbecke scholengemeenschap’ gegaan, alwaar ik VWO heb gedaan. Helaas in mijn examenjaar gezakt, maar na een jaar ‘IJsselcollege’ kon ik dan eindelijk naar Rotterdam vertrekken om daar aan de studie Bedrijfskunde en later Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit te beginnen. In mijn eerste studiejaar (1998) ben ik lid geworden van SSR-R, uiteraard de leukste vereiniging van Rotterdam!! Hier heb ik veel tijd doorgebracht en vooral veel leuke ervaringen opgedaan. Zo heb ik in het bestuur van mijn dispuut Diaboli gezeten, een leuke jaarclub ‘Stuk’, een alkmanak ‘Ego’ geproduceerd en was ik praeses van de diescommissie 2002 ‘De koning te rijk’. Hoewel ik er tegenwoordig nog maar zelden kom, waren het geweldige jaren die ik niet had willen missen!

Sport is altijd heel belangrijk voor me geweest. Ik vind het heerlijk! Het ontspant en geeft veel energie. Daarnaast is het ook nog eens erg gezond! Wat wil je nog meer? Na diverse sporten beoefend te hebben zoals tennis, judo, karate en squash, ben ik me uiteindelijk gaan toeleggen op paardrijden en later meer op badminton. Na een aantal jaar op een manege gereden te hebben, kregen mijn zusje en ik onze eigen pony; Ambria! Wat waren we daar blij mee!! Ondertussen (13 jaar later) geniet Ambria van een heerlijke ‘oude dag’ bij mijn ouders en zusje op de ‘boerderij’ waar zij in mei 2004 zijn gaan wonen. Mijn zusje is altijd fanatiek door gegaan met paardrijden en zorgt ook nu nog, samen met mijn ouders en haar vriend, voor Ambria.

Vanaf mijn veertiende ben ik ook gaan badmintonnen en na een aantal jaar beide sporten beoefend te hebben, besloot ik me meer op badminton te richten. Dit betekende meer trainen, zowel op als buiten de baan, competitie en de nodige toernooien spelen. Het is een geweldige sport, waar ik altijd zeer fanatiek in ben geweest. Na mijn verhuizing naar Rotterdam in 1998 kwam daar echter (tijdelijk) een eind aan. De indrukken van mijn nieuwe stad, studie en natuurlijk studentenvereniging zorgden er voor dat ik het niet eens miste! In 2000 heb ik de draad weer opgepakt en ben ik lid geworden bij BC Asterix. Verschrikkelijke naam, maar wel 'Dé club met toekomst' van Rotterdam! Hier heb ik tot en met het afgelopen seizoen met veel plezier getraind, competitie en toernooien gespeeld. Naast de baantrainingen doe ik ook aan fitness en cardio. Komend jaar zal dit er allemaal niet in zitten vanwege onze reis... Jammer? Ja en nee. Ga ik het missen? Ja, maar wil ik de reis missen? Nee!

Arjan heb ik ontmoet bij... Asterix! Daarom dus: 'Dé club met toekomst' !? ;) Hij speelde al geruime tijd bij Asterix, ik nog maar net een jaartje. Tja hoe gaat dat dan.. ach, je maakt vrienden, speelt competitie en toernooien, gaat stappen, ziet elkaar twee tot drie keer per week en.... wordt verliefd! En dat bleek wederzijds te zijn. Meer info over ons lees je bij (hoe kan het ook anders.): 'Over ons'.

De afgelopen vier jaar ben ik werkzaam geweest bij de Stadsmarinier Centrum & CS en de Stadsmarinier Oude Westen van de Gemeente Rotterdam. Stadsmariniers opereren los van deelgemeenten of diensten en leggen rechtstreeks verantwoording af aan het College van B & W en de Stuurgroep Veilig. Het zijn in feite breekijzers, smeerolie en trekkers tegelijk. Dit alles om de veiligheid in het betreffende gebied te verbeteren. Mijn functie hier was zeer veelzijdig: van Office Manager tot project- en communicatie medewerkster.

En verder? Verder hou ik van reizen, een goed boek en veel gezelligheid met vrienden en familie. Oh ja, en van een goede wijn of lekker biertje..!
 
Copyright 2004-2008 Lifecontroller