Welkom op onze site!

Op 4 maart 2007 zijn wij vertrokken om (bijna) een jaar 14 maanden door Azië te reizen en om op 19 april 2008 weer terug in Nederland te keren. Op deze site hebben wij onze verslagen, foto's en filmpjes geplaatst. Veel (lees)plezier!
 
Dag 402: Mirissa
Tuesday, 8 April 2008
Na een relaxte ochtend van opstaan, ontbijten en tassen inpakken nemen we een rickshaw naar het busstation van Tangalle. We worden geadviseerd om niet de langzame bus van Tangalle naar Matara (de eerste grote stad waar we moeten overstappen op een andere bus) te nemen, maar de expresbus die vanuit de vorige grote plaats komt. Nu klinkt het inderdaad verstandig om de snellere bus te nemen, maar dat betekent hier al te vaak dat die stampvol zit. Bij het arriveren van de expresbus zien we dat deze ook aan dat beeld voldoet en dus moeten we het komende uur weer staan en goed vasthouden!
Lees verder...
 
Dag 401: Tangalle
Monday, 7 April 2008
Bij het ontbijt besluiten we nog een dagje hier te blijven en dan morgen door te gaan naar Mirissa. Dus we gaan weer verder in onze boeken, geven een beetje aandacht (en koekjes) aan de lieve hondjes en lopen zo nu en dan eens over het strand.
 
Dag 400: Tangalle
Sunday, 6 April 2008
Vandaag spenderen we lekker bij ons verlaten guesthouse. De enige (permanente) toerist hier is een Oostenrijker die al bijna twee jaar in een apart huisje bij het guesthouse woont. 's Morgens praten we even bij het ontbijt en de man blijkt een fervent hondenliefhebber (hij heeft vier honden) en sportkijker (als een van de zeer weinigen in Tangalle heeft hij een satellietontvanger voor alle sportzenders). Nu komt dat laatste mooi uit, want vandaag is er weer een Formule 1 race en Arjan polst meteen even of hij daar ook naar gaat kijken. Dat blijkt zo te zijn en in zijn gezellige hut kijken we samen met z'n hondjes tussen de stroom- en satellietstoringen door naar de race. Aan het einde van de dag wordt het nog even heel donker en dreigt het te gaan regenen, maar meer dan een paar druppels vallen er niet. Tijdens het diner van rijst, curries en twee vissen genieten we nog wel van het flitsende schouwspel van het wegtrekkende onweer dat veel verder weg kennelijk goed tekeer gaat.
 
Foto's geplaatst!
Sunday, 6 April 2008
Nog meer foto's in het fotoalbum geplaatst! Deze keer alvast een paar foto's vanuit onze huidige verblijfplaats: Tangalle.
 
Dag 399: Tangalle
Saturday, 5 April 2008
ImageIn de ochtend lopen we weer langs het strand richting het dorpscentrum van Tangalle. Onderweg is duidelijk te zien dat de tsunami hier enorme schade en leed heeft veroorzaakt. Zo zien we grote boten die (nog steeds) praktisch naast hoger gelegen huizen liggen waar ze destijds zijn aangespoeld na de hoge vloedgolf. Daarnaast zien we op de lokale begraafplaats veel grafstenen van inwoners en toeristen die zijn omgekomen tijdens de tsunami. We eten iets bij een van de overgebleven restaurantjes en merken daar dat het aantal Duitse toeristen hier (normaliter) hoog is. We zien veel Duitse vlaggetjes en veel mensen denken dat we Duitsers zijn en beginnen simpelweg (soort van) Duits tegen ons te praten. Veel Sri Lankaanse mannen hebben ooit een Duitse vriendin aan de haak geslagen en zijn vervolgens naar Duitsland gegaan om daar te wonen en werken. Als de relatie dan over ging bleven ze veelal een paar maanden per jaar in Duitsland werken om zo met een flinke zak euro's te overwinteren in Sri Lanka, want die kou in winterse Europa vinden ze maar niks!
 
Foto's geplaatst!
Saturday, 5 April 2008
Er zijn weer een boel foto's bijgeplaatst in het fotoalbum! Alle plaatsen die we tot nu toe in Sri Lanka hebben aangedaan (Kandy, Ancient Cities, Pinnewala Olifantencentrum, Nuwara Eliya en Ella) staan erin!
 
Dag 398: Tangalle
Friday, 4 April 2008
ImageOndanks dat de kamer waar we inzitten prima is verhuizen we toch naar een kamer bij de buurman die nog net wat mooier en groter is. De eigenaar van de drie kamers is enorm 'laid-back' en de speelse honden hartstikke lief. Een lekkere omgeving dus met uitzicht op de ruige zee. 's Middags lopen we naar het dorp waar we even gaan internetten (en weer foto's kunnen uploaden) en langs de supermarkt gaan. Terug bij het guesthouse eten we traditionele 'Rice & Curry' en genieten op het balkon van onze kamer van het alsmaar donderende geluid van de zee.
 
Dag 396: Filmpje!
Wednesday, 2 April 2008
In de 'Hill Country' van Sri Lanka is het koud en regenachtig... De gelijkenis met Nederland brengt ons in gedachten (te) snel in Nederland.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Copyright 2004-2008 Lifecontroller