Welkom op onze site!

Op 4 maart 2007 zijn wij vertrokken om (bijna) een jaar 14 maanden door Azië te reizen en om op 19 april 2008 weer terug in Nederland te keren. Op deze site hebben wij onze verslagen, foto's en filmpjes geplaatst. Veel (lees)plezier!
 
Dag 397: Tangalle
Thursday, 3 April 2008
ImageNa een paar dagen 'kou' willen we graag verder zuidwaarts naar de kust. De bus doet er zo'n vier uur over en in het begin van de rit zijn er nog geen zitplaatsen vrij en moeten we even staan. Als er een man opstaat en de bus uitgaat denkt Arjan ook een plaatsje te hebben gevonden, maar het oude kleine vrouwtje dat nog op het bankje zit, schuift direct naar het midden. Arjan probeert zich toch naast de vrouw te plaatsen, maar deze oma geeft niet op en blijft stug in het midden van de bank zitten... Later kunnen we gelukkig naast elkaar zitten en zien dat ook de lokale bevolking geen extra ruimte krijgt bij deze stugge tante.
Lees verder...
 
Dag 396: Ella
Wednesday, 2 April 2008
ImageWe blijven een dagje langer in Ella en beginnen de dag met een kleine klim naar de top van 'Little Adam's Peak'. Vanaf daar hebben we een mooi - en in de ochtend nog helder - uitzicht op de omgeving van Ella. We blijven een tijdje op de top en lopen vervolgens via theeplantages terug naar het dorpje. Tijdens de lunch zien we bij ons guesthouse een stapel Nederlandse tijdschriften liggen en gretig lezen we ze door om te zien wat er zich in ons kikkerlandje allemaal heeft afgespeeld. Als de wolken dan ook nog eens in komen zetten en het gaat regenen is het bijna alsof we nu al thuis zijn...
Lees verder...
 
Dag 395: Ella
Tuesday, 1 April 2008
ImageDe treinrit naar Ella schijnt een geweldig zicht te geven op de omgeving van de 'Hill Country'. We pakken dus een bus naar het dichtsbijzijnde treinstation en wachten daar op de trein vanuit Colombo. Natuurlijk is er wat vertraging, maar om twee uur rolt de trein het station binnen en zoeken we een tweede klasse treinstel waar we in kunnen stappen. We vinden twee plaatsjes naast een groot raam, maar eigenlijk had dat niet gehoeven, want het regent flink en van uitzicht is weinig te zien... Desalniettemin zien we zo nu en dan een glimps van het uitgestrekte heuvel landschap vol met theeplantages.
Lees verder...
 
Dag 394: Nuwara Eliya
Monday, 31 March 2008
ImageNa wederom een heerlijk ontbijt van vers fruit, gevulde omelet op geroosterd brood en een lekker kopje thee pakken we de backpacks weer op en gaan we naar het busstation voor een bus naar een van de (relatief) grotere plaatsen van het hoger gelegen deel van Sri Lanka; Nuwara Eliya. Het busmannetje van de A/C-bus geeft aan dat we een busplaats moeten betalen voor de twee grote backpacks waarbij we verbaasd reageren dat we dat tijdens de reis nog nooit hebben meegemaakt. Hij blijft stug en onderhandelen heeft geen zin... We twijfelen om uit te stappen, maar besluiten ons maar weer af te laten zetten voor een euro.
Lees verder...
 
Dag 393: Kandy
Sunday, 30 March 2008
ImageOnze laatste dag in Kandy spenderen we voornamelijk op ons balkon met uitzicht over de stad. Aan het einde van de middag gaan we naar de binnenstad en bezoeken we het kunst- en cultuurcentrum van Kandy. Daar zien we eigenlijk alleen de doorsnee souveniers die we al eerder gezien hebben en dus zijn we daar snel klaar mee. Het blijkt echter dat ze ook voorstellingen hebben van traditionele Kandydansers. De dame van het centrum vraagt of we plaatsen willen reserveren, maar na een blik in de zaal met 500 lege stoelen vragen we ons af waar dat voor nodig zal zijn. We hebben in deze stad tenslotte nog niet meer dan 20 toeristen gezien... Ondanks dat we ons afvragen of het wel de moeite waard is kopen we toch maar kaartjes en hopen we er het beste van.
Lees verder...
 
Dag 392: Kandy
Saturday, 29 March 2008
ImageEen van de grootste toeristische trekpleisters van Sri Lanka is het olifantenopvangcentrum Pinnewala dat 30 kilometer ten westen van Kandy ligt. Twee bussen en anderhalf uur later komen we aan bij het opvangcentrum en lopen meteen naar de nabijgelegen rivier waar de grote groep olifanten net aan het baden is. De jongere olifanten staan tot hun nek in het water en proberen met hun grote logge lijven andere olifanten onder water te duwen. Sommige olifanten zitten hierdoor zo ver en lang onder water dat we alleen ergens een puntje van een slurf boven het water zien uitsteken. De oudere olifanten lopen voornamelijk rustig rond in het rivier en laten zich zo nu en dan vallen in het water. Het is een hartstikke leuk groepsproces om te zien!
Lees verder...
 
Dag 391: Sigiriya - Dambulla - Kandy
Friday, 28 March 2008
ImageSigiriya staat bekend om z'n 200 meter hoge granieten rotsformatie waarop vroeger - afhankelijk van welk verhaal je gelooft - een klooster of paleis stond. In de vroege ochtend doorkruisen we de symmetrische tuinen die naar de rots leiden en beginnen vervolgens aan de vele trappentredes naar boven. We worden nogmaals bevestigd dat het slecht gesteld is met onze conditie, maar gelukkig heeft de Italiaanse seniorengroep er nog meer moeite mee. Onderweg komen we langs uitstekende muurschilderingen van vrouwen met grote kogelronde borsten en brede heupen wat destijds een representatie was voor vruchtbaarheid. Via nog meer trappen en tussen twee gigantische stenen leeuwenklauwen komen we op het stenen plateau waar de overblijfselen te vinden zijn van het paleis of klooster. Het uitzicht is wijds en groen, maar na de vorige twee steden valt het toch een beetje tegen.
Lees verder...
 
Dag 390: Polonnaruwa
Thursday, 27 March 2008
ImageIn de ochtend gaan we na het ontbijt naar het busstation voor een bus naar het drie uur oostelijker gelegen Polonnaruwa. Het duurt nog even voordat de bus vertrekt en dus kunnen we met de andere wachtende mensen ons Sinhalees oefenen, natuurlijk tot grote hilariteit van de mensen. In Polonnaruwa bezoeken we eerst het historisch museum waar we een uitstekend beeld krijgen van de vroegere hoofdstad. De stenen beelden, foto's en paleizen op schaal zijn prachtig weergegeven en maken dit museum absoluut het bezoeken waard.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Copyright 2004-2008 Lifecontroller