Welkom op onze site!

Op 4 maart 2007 zijn wij vertrokken om (bijna) een jaar 14 maanden door Azië te reizen en om op 19 april 2008 weer terug in Nederland te keren. Op deze site hebben wij onze verslagen, foto's en filmpjes geplaatst. Veel (lees)plezier!
 
Dag 384: Chennai
Friday, 21 March 2008
Reizen met een lichte tas bevalt ons wel en dus nemen we een rickshaw naar het postkantoor om de aangeschafte spulletjes wederom middels SAL (Surface Air Lifted) naar Nederland te verzenden. De voorgaande twee pakketten vanuit India met deze service deden er respectievelijk slechts 22 en 25 dagen over en dat is natuurlijk razendsnel voor onze maatstaven. Aangezien het vandaag Goede Vrijdag is is het grote postkantoor gesloten. Gelukkig is het naastgelegen 'Speedpost' kantoor wel open en kunnen zij dezelfde handelingen verrichten als het normale postkantoor. Het duurt echter wel iets langer voordat we hebben uitgelegd wat we willen, maar anderhalf uur later (zonder wachtenden voor ons) is het uiteindelijk gelukt en kunnen we afrekenen. Als we naar buiten gaan stortregent het enorm en proberen we meteen een rickshaw aan te houden. Het blijkt echter dat de rickshawchauffeurs goede zaken doen als het regent, want nagenoeg elke rickshaw die langskomt zit vol... Na een tijdje wachten onder een afdakje stopt er gelukkig dan toch een voor ons en kunnen we - na wat onderhandelen over de prijs - terug naar het hotel. De laatste avond in India eten we bij een populaire Indiase restaurantketen om de 100 dagen die we hier gespendeerd hebben goed af te sluiten.
 
Dag 383: Chennai
Thursday, 20 March 2008
Na een heerlijk ontbijtje in het hotel begeven we ons net als gisteren naar de winkels om nog wat 'basisspullen' als shirts, ondergoed en natuurlijk leuke souveniertjes aan te schaffen. In de namiddag kunnen we het niet laten om naar de enorme 'feel good' Disney-film Enchanted te gaan. Met een glimlach op ons gezicht lopen we de bioscoop uit en gaan we - via een paar winkels - terug naar het hotel.
 
Dag 382: Chennai
Wednesday, 19 March 2008
Na drie weken Andaman Eilanden gaan we weer terug naar het vasteland van India. In de ochtend pakken we een rickshaw naar het vliegveld, ontbijten iets van paratha (broodsoort) met linzenprut bij een klein tentje langs de weg en gaan vervolgens het vliegveld in om in te checken. Bij het scannen van de grote tassen blijkt dat ze actief op zoek zijn naar aanstekers en bommen in de vorm van wekkers... In de tas van Arjan zit een aansteker die ze middels de scan zien en dus wordt de tas opzij gezet en wordt Arjan verzocht om het eruit te halen. Het inchecken verloopt voor de rest soepel en we zijn 'trots' als blijkt dat het gezamenlijk gewicht van onze twee grote tassen nog maar 26 kilogram is! Ruim voor het boarden vormen de meeste mensen alweer een lange rij om daarin vervolgens weer minimaal een half uur te wachten. Deze onzin is aan ons niet besteed en wij wachten dan ook op een paar stoelen in de wachtruimte tot de rij begint te bewegen en aanzienlijk minder lang is. We hebben natuurlijk niet voor niks een stoelnummer in het vliegtuig...
Lees verder...
 
Dag 381: Port Blair
Tuesday, 18 March 2008
Wederom zijn we weer vroeg wakker en we besluiten derhalve de eerste boot van 8.30 naar Ross Island te pakken. Het is maar een heel klein stukje varen en binnen 10 minuten staan we dan ook al op het eiland. Toen de Britten hier nog regeerden (eind 19e eeuw - begin 20e eeuw) was Ross Island het administratieve centrum van de Andaman Eilanden vanwege de strategische ligging net naast het grootste eiland. Later is dit overgegaan naar Port Blair - de huidige hoofdstad van de Andaman. Er is niet veel meer over van Ross Island, aangezien het in 1941 getroffen werd door een zware aardbeving en de tsunami van 2004 eveneens veel schade heeft aangericht. Wat overblijft zijn mooie runes van oude gebouwen waar veel bomen in en om groeien. Deze bomen zorgen nu voor extra ondersteuning voor de oude muren die anders waarschijnlijk al ingestort waren. De vele foto's die te zien zijn geven een indruk van de tijd dat alles nog in volle glorie was met extravagante high tea feestjes en enorme koloniale gebouwen. Verder lijkt het erop dat het de Britten hier aan niets ontbrak, want er was zelfs een tennisbaan en zwembad op het eiland aanwezig.
Lees verder...
 
Dag 380: Port Blair
Monday, 17 March 2008
's Morgens doen we de rugtassen na een lange tijd weer eens om en pakken een rickshaw naar de jetty. Er staan al een paar locals te wachten bij het loket voor de tickets, maar het duurt nog een goed uur voordat het loket daadwerkelijk opengaat. In de tussentijd ontbijten we bij een klein 'restaurantje' in de buurt, wat eigenlijk niets meer is dan een donker hol waar het eten wordt gemaakt met twee plastic tafels en wat krukjes die daar net buiten staan. Het 'chai-vrouwtje' net naast de tafel completeert het geheel met heerlijke - door een soort sok gefilterde - melkthee. De boottocht terug brengt ons in twee uur weer naar Port Blair en we voelen ons zowaar een beetje schommelen als we de boot afstappen.
Lees verder...
 
Dag 381: Filmpje!
Tuesday, 18 March 2008
Na 2,5 week op een tropisch eiland te hebben gezeten zijn we toch maar iets cultureels gaan doen en naar het vroegere administratieve centrum van de Britten gegaan, Ross Island.
Lees verder...
 
Dag 373: Filmpje!
Monday, 10 March 2008
Een blik op het witte strand vlak voor ons guesthouse in Havelock, heerlijk rustig en tropisch!
Lees verder...
 
Dag 379: Havelock
Sunday, 16 March 2008
ImageIn de ochtend gaat Arjan even naar dorp 3 om een poging te doen Formule 1 te kijken, maar helaas, de twee sportzenders op het eiland zenden het niet uit... Teruglopend naar de hut brandt de zon op de huid en gaan we snel naar het strand voor verkoeling. We badderen een beetje in het laagstaande water en kijken naar de kleine krabbetjes op het strand die allemaal op zoek zijn naar een nieuw onderkomen, oftewel, een mooi schelpje. Morgen gaan we weer terug naar Port Blair, dus we nemen 's avonds nog een lekker biertje om de heerlijke luie 'vakantie' af te sluiten.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Copyright 2004-2008 Lifecontroller