Welkom op onze site!

Op 4 maart 2007 zijn wij vertrokken om (bijna) een jaar 14 maanden door Azië te reizen en om op 19 april 2008 weer terug in Nederland te keren. Op deze site hebben wij onze verslagen, foto's en filmpjes geplaatst. Veel (lees)plezier!
 
Back to basic!
Thursday, 28 February 2008
Het is natuurlijk heel leuk om weer op een tropisch eiland te zitten, maar dat betekent ook dat niet alle faciliteiten aanwezig zijn. Internet is weinig tot niet bruikbaar en dus kunnen we jullie niet elke dag verblijden met onze spannende verhaaltjes over alle duiken die we hier hebben gedaan.
 
Dag 378: Havelock
Saturday, 15 March 2008
We lopen in de ochtend als het nog koel is naar dorp 3 waar we even proberen te internetten. Al snel zijn we klaar en lopen we naar de lokale kunstenaar van het dorp. Van op het strand gevonden schelpen en oude kokosnoten maakt hij allerlei prachtige kleine sieraden en kettinkjes. We kopen een paar kleine dingen en lopen in de inmiddels kokendhete zon terug naar de hut en gaan weer verder met de 'sleur' van alledag.
 
Dag 377: Havelock
Friday, 14 March 2008
Tja, de dagen gaan inmiddels een beetje op elkaar lijken. Weer een duik in de tropische zee genomen, weer te veel mangosapjes achterover getikt en weer veel gelezen. Het goede nieuws is dat het in ieder geval nog lang niet verveeld!
 
Dag 376: Havelock
Thursday, 13 March 2008
Wederom een dag zonder noemenswaardige activiteiten, maar waar we toch enorm van kunnen genieten. Zwemmen in de tropische zee, heerlijke mangosapjes opslurpen, vallende kokosnoten ontwijken en zitten op het strand met een goed boek.
 
Dag 375: Havelock
Wednesday, 12 March 2008
ImageAls we bij ons favoriete eettentje / mangobar gaan lunchen geven ze meteen aan dat ze 's morgens verse tonijn hebben gekocht op de markt en of wij die vanavond gegrild op ons bord willen hebben. We nemen eerst maar eens een kijkje naar de 30 cm lange vis die al netjes diepgevroren in het vriesvak in de keuken ligt. Het ziet er prima vers uit, dus voor 150 roepies besluiten we het te doen. We spreken af dat we er om 19.30 zijn om te eten, maar - zoals we eigenlijk al hadden verwacht - is de vis om 19.30 net ontdooid en wordt deze pas op de gril gelegd als wij er zijn. Zoals elke avond is het ook nu weer erg druk en uit ervaring weten we ondertussen dat het dan wel 'even' duurt voordat je een heerlijk bord met voedsel voor je hebt. Na ruim een uur zien we eindelijk een gegrilde tonijn de keuken uit komen en vol verwachting gaan we al iets rechterop zitten. Deze tonijn blijkt echter voor onze buren te zijn die net voor ons besteld hebben en dus bereiden we ons voor op een nog langere zit. Gelukkig blijkt dat niet nodig want enkele minuten daarna komt er wederom een tonijn onze kant op en deze keer wordt het ook daadwerkelijk voor ons neer gezet. De tonijn smaakt uitstekend, maar het ontleden van de vis zonder de graat mee te nemen blijft lastig.
Lees verder...
 
Dag 374: Havelock
Tuesday, 11 March 2008
ImageVoor de afwisseling pakken we vandaag weer vanuit dorp 3 de bus naar strand 7. Het tij is flink wat hoger dan de vorige keer en het prachtige strand is lang zo groot niet meer. Gelukkig duurt het niet lang voordat de zee zich weer terugtrekt en het parelwitte strand groter en groter wordt. Aan het einde van de middag lopen we naar de andere kant van het strand waar een enorme kolonie krabben leeft. Zo ver we kunnen zien zijn er krabben die zijdelings over het strand rennen en proberen een veilige afstand van ons te houden. Arjan rent er enthousiast achteraan en verbaast zich over de snelheid waarmee sommige krabben zich op hoge poten kunnen voortbewegen. Als we met de bus teruggekomen zijn in dorp 3 plaatsen we de verhalen van de afgelopen dagen op de website en lopen we terug naar onze hut om al het zand en zoute water onder een heerlijke frisse douche af te spoelen.
 
We komen eraan!
Sunday, 27 January 2008
De terugreis naar Nederland staat vast! We komen op 19 april 2008 om 11.35 aan op Schiphol. De vlucht start voor ons zelfs al op 18 april in Colombo (Sri Lanka) en brengt ons via Doha en London weer in ons geliefde Nederland. Een lange trip dus van bijna 20 uur, maar inmiddels zijn we wel wat gewend. De gedetailleerde vluchtinformatie is hieronder te vinden.

Colombo - Doha: Qatar Airways vlucht 303
Vertrek: 20.30 / Aankomst: 22.45

Doha - London: Qatar Airways vlucht 075
Vertrek: 01.30 / Aankomst: 06.55

London - Amsterdam: British Airways vlucht 8113
Vertrek: 09.20 / Aankomst: 11.35

Alle tijden zijn aangegeven in de lokale tijdzone.

Mochten we onverhoopt vertraging hebben, dan zullen we proberen dit zo snel mogelijk op de website te vermelden. Natuurlijk kan je zelf ook onze vluchten in de gaten houden via de websites van Schiphol, London (Gatwick) en Doha.
 
Dag 373: Havelock
Monday, 10 March 2008
Evenals gisteren genieten we weer van de mangosap en de (elders nog goedkopere) mango/banaansap. En meer dan luieren op het strand en daarbij onze boeken verslinden doen we eigenlijk niet...
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Copyright 2004-2008 Lifecontroller