Welkom op onze site!

Op 4 maart 2007 zijn wij vertrokken om (bijna) een jaar 14 maanden door Azië te reizen en om op 19 april 2008 weer terug in Nederland te keren. Op deze site hebben wij onze verslagen, foto's en filmpjes geplaatst. Veel (lees)plezier!
 
Dag 372: Havelock
Sunday, 9 March 2008
Als we opstaan besluiten we eens ergens anders te gaan ontbijten en lopen de geasfalteerde weg af richting een paar kleine eettentjes. De eerste die we tegenkomen is een direct succes! Het mangoseizoen is eindelijk begonnen en de rijpe mango's vallen om de paar minuten uit de boom van de eigenaar. Daarvan maakt hij dan overheerlijke verse mangosap van voor slechts 15 roepies, heerlijk! We zijn meteen verslaafd. De rest van de dag komen we door met luieren, lezen en kokosnoten ontwijken, want die komen inmiddels ook geregeld uit de boom zetten.
 
Dag 371: Havelock
Saturday, 8 March 2008
We pakken de spullen weer eens in om naar de - hemelsbreed - 50 meter verderop gelegen andere hut te lopen. Alles is weer schoon en netjes! De eigenaar hier heeft een aardige collectie van gekopieerde Hollywood en Bollywood films verzameld, waaronder de Bollywood blockbuster 'Om Shanti Om'. Aangezien we de muziek van deze film al veelvuldig gehoord hebben in India willen we deze dan eindelijk wel eens zien. Ondanks dat de kwaliteit van de kopie verschrikkelijk is en we het Hindi absoluut niet verstaan kunnen we de verhaallijn toch wel goed volgen. Gelukkig praten de acteurs als het echt spannend en dramatisch wordt ineens Engels, dus dat maakt het voor ons nog makkelijker. We denken steeds meer dat de 'B' in 'Bollywood' staat voor de enorme aantallen B-films. De verhaallijn en camera-acties zijn nogal eenvoudig en uiteindelijk draait het altijd om de dansscenes dat het hoogtepunt van de film vormt. Deze zijn echter - in tegenstelling tot de verhaallijn - wel ronduit spectaculair te noemen met goed gespierde mannen en - vreemd genoeg in India - weinig verhullende dames.
Lees verder...
 
Dag 370: Havelock
Friday, 7 March 2008
ImageHet ritme van vroeg opstaan voor het duiken zit er nog goed in en om 7.00 zitten we alweer op de veranda voor de hut met een ontbijtje. We zien dat de mannetjes van de hutten het tempeltje temidden van alle hutten verplaatsen. Onder het tempeltje heeft een hond hier zo'n twee weken geleden jonkies gekregen, maar dat nest verplaatsen ze liever naar het nog veiligere restaurant. De moeder is zelf ook nog maar jong en voelt zich op een of andere manier geborgen bij ons (of zou dat door de stukjes pannekoek en banaan komen...). Als ze ziet wat er gebeurt weet ze dan ook niet goed wat ze moet doen, maar pakt ze snel een van de pups in d'r bek en rent ze naar onze hut toe waar ze meteen onder het bed duikt. Met veel moeite lukt het om haar daar weer met puppie en al weg te krijgen en ook naar het restaurant te verplaatsen. De zes puppies zijn nog maar jong en hebben net hun ogen geopend. Ze zijn natuurlijk hartstikke schattig en de mannetjes geven aan dat we er zo eentje kunnen meenemen...
Lees verder...
 
Dag 369: Havelock
Thursday, 6 March 2008
ImageAls we 's morgens opstaan zien we dat het vandaag een heerlijke warme en heldere dag gaat worden. Tijd voor ons dus om eindelijk naar het 'mooiste strand van AziŽ' te gaan! We hadden al van anderen gehoord dat - ondanks dat het helemaal aan de andere kant van het eiland ligt - goed te belopen is. Na het ontbijt beginnen we meteen te lopen in de hoop dat het nog een beetje koel is, maar na een half uurtje zitten we allebei helemaal onder het zweet. De kleine huisjes en groene velden langs de weg laten weer goed het leven van alledag van de eilandbewoners zien. Na anderhalf uur lopen denken we dan dat we er bijna zijn, maar achteraf blijkt het dan toch nog een uur lopen... We voelen in ieder geval dat we er toch iets voor gedaan hebben om dit prachtige strand te kunnen zien!
Lees verder...
 
Dag 368: Havelock
Wednesday, 5 March 2008
ImageWe staan wederom vroeg op want vandaag gaan we weer duiken! Voordat we naar de duikschool lopen bestellen we een ontbijtje en wanneer we al het duikmateriaal gepast hebben en terugkeren staan er twee heerlijke omeletten op ons te wachten. Vervolgens stappen we met alle spullen in het kleine bootje en na een uurtje varen gaan we middels een backroll het water in en zakken we af naar Jackson's Bar op 29 meter. We hopen nu eindelijk eens een manta te zien maar we moeten het (helaas) wederom doen met napoleon wrasses en barracuda's. Een van onze mededuikers blijkt zijn lucht echter in razendsnel tempo te verbruiken en krijgt al snel lucht via de tweede regulator van onze divemaster toegediend, zodat we allemaal nog iets langer onder water kunnen blijven. Het mag helaas niet baten en kort daarna geeft de divemaster het teken dat we naar boven moeten.
Lees verder...
 
Dag 367: Havelock
Tuesday, 4 March 2008
Vandaag zijn we precies een jaar aan het reizen! Een jaar waarin we een poging hebben gedaan om bijna heel het continent AziŽ grondig te bezoeken en beleven. Een jaar is natuurlijk nooit genoeg en daarom hebben we de initiŽle reisduur nog maar iets verlengd. Voornamelijk ook omdat we die kou in Nederland niet meer gewend zijn en dan liever aan het begin van de zomer terug komen. Inmiddels hebben we het reistempo wel iets naar beneden geschroefd, zeker nu de laatste zes weken zijn ingegaan. We willen zoveel mogelijk genieten van de zon, zee en stranden van India en Sri Lanka. Al die tempels hebben we zo langzamerhand namelijk wel gezien. Het is gek te beseffen dat we bij straks terugkomst 14 maanden weg zijn geweest waarin we 12 officiŽle landen (exclusief Tibet) hebben bezocht. Dat is dus gemiddeld slechts 1 maand en 5 dag per land... Niet zo gek dus dat het nooit lang genoeg is!
Lees verder...
 
Dag 366: Havelock
Monday, 3 March 2008
ImageDe afgelopen dagen heeft het aan het einde van de dag telkens flink geregend. Tot die tijd is het echter erg zonnig en ondanks de regen blijft het warm genoeg om in korte broek en shirt rond te lopen. We besluiten een dagje niet te gaan duiken en strand 7 - Radha Nagar Beach - aan de andere kant van het eiland te bezoeken. Dit strand is in 2004 door Times Magazine verkozen tot 'Mooiste strand van AziŽ' en als we de mensen moeten geloven die er al geweest zijn is het inderdaad onvoorstelbaar mooi. Helaas werkt het weer vandaag helemaal niet mee. De zon komt maar niet door de dikke wolkenlaag heen en in de ochtend valt de regen alweer hard naar beneden. We verwachten dat het 'Mooiste strand van AziŽ' er over een paar dagen ook nog wel is en brengen onze dag al lezend en schuilend door. Aan het einde van de dag lopen we naar dorp 3 om wederom een poging te doen wat op onze site te plaatsen. Tot onze vreugde lukt het deze keer wel, weliswaar na lang wachten en veel pogingen maar dat mag de pret niet drukken!
 
Dag 365: Havelock
Sunday, 2 March 2008
Ook vandaag gaan we weer duiken. Deze keer gaan we naar Dixon's Pinnacle en Pilot reef. De eerste locatie is zowel dieper (26 meter) als minder diep (10-15 meter) erg mooi. Dieper is het zicht wat minder, maar de vissen wat groter en omhoog gaande wordt het koraal kleuriger en de verschijdenheid van vissen groter. De tweede duik is op een rif en zien we veel kreeft, een twee meter lange zeeslang, grote garnalen en agressieve triggerfish. Op de terugweg hebben we gelukkig geen regen en komen we droog aan bij de duikschool. Later komt het weer met bakken uit de lucht zetten en schuilen we op de veranda van onze hut.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Copyright 2004-2008 Lifecontroller