Welkom op onze site!

Op 4 maart 2007 zijn wij vertrokken om (bijna) een jaar 14 maanden door Azië te reizen en om op 19 april 2008 weer terug in Nederland te keren. Op deze site hebben wij onze verslagen, foto's en filmpjes geplaatst. Veel (lees)plezier!
 
Dag 364: Havelock
Saturday, 1 March 2008
ImageGisteren hadden we al netjes de wekker om 6.30 gezet, zodat we om 7.00 bij de duikschool klaar zouden staan om de spullen te passen en te gaan duiken. De accu van de organizer heeft het echter 's nachts begeven, dus is de wekker niet afgegaan... Wonderbaarlijk genoeg worden we zelf al om 6.15 wakker en zijn we dus ruim op tijd. We passen snel een wetsuit, vinnen en masker, ontbijten even en stappen daarna in de boot ('Bullshark') voor de twee uur durende trip naar South Button. Zoals altijd is de onderwaterwereld weer prachtig met veel koraal, kleurige vissen en verbazingwekkend veel octopussen. We duiken twee keer een uur op dezelfde locatie en als we na de tweede duik boven komen zien we al veel dreigende wolken hangen. Op de lange terugweg begint het dan ook hard te regenen en na wederom twee uur varen komen we koud en nat aan bij de duikschool. Nadat al het duikmateriaal netjes is afgeleverd en afgespoeld lopen we snel terug naar onze hut, nemen een koude (maar zoet water) douche en kleden we ons iets warmer aan. Het lijkt zelfs dat de monsoon iets eerder is in komen zetten, want de locals begrijpen zelf ook niets van deze stortbuien.
 
Dag 363: Havelock
Friday, 29 February 2008
De fietsen die we gisteren gehuurd hebben hoeven pas om 13.00 te worden terug gebracht. Arjan probeert deze tijd nog te gebruiken om nogmaals naar dorp 3 te fietsen en ergens anders te internetten. Ditmaal kunnen in ieder geval de 'fouten' van gisteren worden gecorrigeerd. Na het inleveren van de fietsen lopen we naar de andere duikschool waar we ook wat duiken willen doen. Het blijkt dat deze voor de komende twee weken al helemaal propvol zit en dus gaan we daarna maar snel terug naar de duikschool (DiveIndia) waar we al twee duiken hebben gereserveerd. We reserveren daar nog zes duiken, zodat we in ieder geval verder niet hoeven te wachten op ruimte en lekker kunnen duiken.
 
Dag 362: Havelock
Thursday, 28 February 2008
We verkennen vandaag de buurt op zoek naar andere hutten. Het valt op dat sommige verzamelingen van hutten gehele Israelische dorpen zijn geworden. Nu kan het toeval zijn, maar de meeste Israelisch mensen die we tegenkomen of verhalen over horen zijn niet bepaald vriendelijk. Vooral de accomodaties zijn niet al te blij met hen, aangezien ze (verbazingwekkend vaak) bij het uitchecken minder willen betalen (om wat voor reden dan ook) ondanks dat ze toch echt net als ieder ander een prijs vooraf hebben afgesproken. Daarnaast laten sommigen kamers en hutten smerig achter en nodigen ze al hun Israelische vrienden uit om ook in hun hut te slapen, zodat hun verblijfkosten per persoon nog lager zijn. Een van de oorzaken van het gedrag (dat we van een Israeli hebben vernomen) is de twee jaar die ze verplicht in het leger moeten dienen, waarbij ze vooral mentaal een flinke tik krijgen. Daarna willen ze gaan 'genieten' in India, wat vaak ten koste van anderen gaat... Natuurlijk komen we ook vriendelijke Israelis tegen (vooral stellen), maar het is jammer dat een (hopelijk) kleine groep een beeld vormt voor de rest.
Lees verder...
 
Dag 361: Havelock
Wednesday, 27 February 2008
ImageNa de drukke stad gaan we dan eindelijk weer naar tropische eilanden. Om naar het vliegveld te komen nemen we de - nog zeer rustige - suburban trein. Het vliegveld zelf ziet er prachtig verzorgd uit, uniek in India zouden we willen zeggen! Tijdens het wachten halen we nog een kopje koffie, maar het blijkt dat de koffieboer meer dan de helft van z'n koffie's van de kaart niet heeft. Daarbij krijgen we weer eens te weinig wisselgeld terug, waar we dus weer uitdrukkelijk om moeten vragen. Tja, je moet hier altijd alert blijven... Inchecken en boarding gaan allemaal prima efficient en na een vlucht van slechts twee uurtjes landen we op de enige landingsbaan van de Andaman Eilanden in Port Blair.
Lees verder...
 
Dag 360: Chennai
Tuesday, 26 February 2008
Alle op te sturen souveniers en overbodig geworden items pakken we 's morgens bij elkaar en met de zwaar beladen backpack pakken we een rickshaw naar het postkantoor. We zijn na de verzendingen in Kathmandu en Ahmedabad goed bekend geworden met het lokale postproces en hier is alles nog gestroomlijnder dan normaal. De postmanager zelf helpt ons met het pakket, zorgt ervoor dat we alles goed invullen op het formulier en dat het pakket per SAL (Surface Air Lifted) wordt vervoerd. Het gewicht ligt met 19,6 kg maar net onder het maximum van 20 kg en we zijn wederom blij dat we het kwijt zijn. De komende maanden (of beter gezegd: weken...) zullen we eindelijk eens zo licht mogelijk kunnen reizen zonder kleding (en slaapzakken) voor eventuele koude gebieden. Het laatste pakket vanuit Ahmedabad hadden we ook met SAL verzonden, wat een hybride vorm is van zee- en luchtpost voor een prijs die iets hoger is dan zeepost, maar er slecht 12-28 dagen over doet. 16 dagen na die verzending begonnen we al te denken dat het eigenlijk voor 'Souveniers Are Lost' stond, maar snel daarna kregen we gelukkig bericht van het thuisfront dat het was aangekomen. Prima service dus!
Lees verder...
 
Dag 359: Chennai
Monday, 25 February 2008
De hotelkamer die we nu hebben is weliswaar iets duurder, maar daarvoor hebben we dan wel weer eens een heerlijk buffetontbijt erbij. Met de 'The Chennai Times' in de ene hand en een kop koffie in de andere genieten we dan ook van het uitgebreide ontbijt. Daarna gaan we weer verder met het shoppen voor souveniertjes en een mooie bikini voor Marlou, alhoewel dat een onmogelijkheid blijkt in het preutse India... Tussendoor gaan we naar de bioscoop waar we de laatste spectaculaire acties van John Rambo bekijken. Evenals in Thailand en Maleisië is er hier ook een moment van nationale trots voordat de film begint wanneer iedereen opstaat voor het volkslied. Misschien geen gek idee voor Nederland, maar dan meer een aangepaste versie van de clip en muziek van '15 miljoen mensen'. Het geluid staat natuurlijk (letterlijk) pijnlijk hard en Rambo laat weer eens hoe je een echt eenmansleger kan zijn met je zelfgemaakte mes.
Lees verder...
 
Dag 358: Chennai
Sunday, 24 February 2008
ImageAls we allebei wakker worden zijn we blij dat dit de laatste slaaptrein in India is geweest. Alhoewel het natuurlijk reuze efficient is dat je veel afstand aflegt terwijl je slaapt en overnachtingskosten uitspaart is het slapen niet bepaald optimaal. 's Nachts zijn er kennelijk anderen ingestapt die nu onder ons nog slapen. We klimmen weer naar beneden en genieten (wederom) van het uitzicht op palmbomen en rijstvelden. In Chennai pakken we een lokale trein naar de wijk Egmore waar we snel een midrange hotel vinden waar we voor de verandering weer eens airconditioning hebben. We willen hier ons laatste postpakket versturen, zodat we de laatste twee maanden zo licht mogelijk kunnen reizen. Met alle shops hier in Chennai is het dus verleidelijk om nog souveniers te kopen, zodat die meteen mee kunnen in de doos. Kortom, nog even hier aan 'het werk' en daarna lekker naar de tropisch gelegen Andaman Eilanden!
 
Dag 357: Trivandrum
Saturday, 23 February 2008
ImageBij het ontbijt op de veranda van onze hut zien we dat de lokale vissers een net hebben uitgegooid en dat ze die nu binnen aan het halen zijn. De mannen trekken met z'n allen het net naar binnen en dat levert een leuk plaatje op, dus lopen we met de camera er naartoe. Zodra we in de buurt komen vragen ze meteen of we niet even mee willen helpen en ja, het is niet vaak dat je een zelfgemaakt vissersnet aan de Zuid-Indiase kust kan binnenhalen, dus we maken graag van de gelegenheid gebruik. Het net blijkt al snel enorme proporties te hebben, want we blijven maar trekken. Na twintig minuten laten we ons aflossen en duurt het nog eens twintig minuten voordat het net aanspoelt op het strand. De uiteindelijk vangst is niet veel, maar het wordt wel meteen verkocht aan de restauranthouders die er direct op af komen.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Copyright 2004-2008 Lifecontroller