Welkom op onze site!

Op 4 maart 2007 zijn wij vertrokken om (bijna) een jaar 14 maanden door Azië te reizen en om op 19 april 2008 weer terug in Nederland te keren. Op deze site hebben wij onze verslagen, foto's en filmpjes geplaatst. Veel (lees)plezier!
 
Dag 356: Odayam
Friday, 22 February 2008
ImageOok deze dag genieten we voornamelijk van zon, zee en strand. Aan het einde van de middag hebben we wederom zicht op partijtje cricket dat door de fanatieke Indiase jongemannen uit de omgeving gespeeld wordt op een veldje net achter het strand. Cricket is DE nummer 1 sport in India en wordt werkelijk door elke Indiase man of jongen gespeeld. De sport is waarschijnlijk tien keer zo populair als voetbal in Nederland. Op elk veld in een dorp of stad wordt gecricket en aan meespelers is nooit een gebrek. Iedereen kent de beste cricketers die hier als sterren worden behandeld. Er is zelfs een apart TV-kanaal voor cricket (Star Cricket) dat bijna standaard aanstaat in winkels, zodat iedereen - van bedelaar tot bedrijfsmanager - de wedstrijden kan zien. Het zal nog een flinke uitdaging worden voor 'Force India' om hetzelfde enthousiasme en nationale trots op te wekken voor het nieuwe nationale Formule 1 team...
Lees verder...
 
Foto's geplaatst!
Monday, 25 February 2008
De foto's blijven maar komen. Deze keer zijn de foto's van Kerala aangevuld met de kruidenomgeving van Kumily, de backwaters in Ettumanur en de stranden van Varkala en Odayam Beach. Daarnaast hebben we de laatste foto's van verblijfplaatsen gedeponeerd in de 'Guesthouses' map.
 
Dag 357: Filmpje!
Saturday, 23 February 2008
In de autorickshaw richting het treinstation zitten we - zoals gewoonlijk - krap, maar de muziek maakt een hoop goed ;-)
Lees verder...
 
Dag 355: Odayam
Thursday, 21 February 2008
Vandaag blijven we eens bij onze hut en genieten we van de rust, zon, zee, strand, een goed boek, de (enige) witte koe die jonge bananenbomen opvreet en de ondergaande zon. Sommige dagen gaan snel voorbij, maar blijven hopelijk lang hangen...
 
Dag 354: Odayam
Wednesday, 20 February 2008
ImageTijdens het wakker worden in onze hut horen we zee al tegen de rotsen slaan. Na een lekker ontbijtje nemen we weer een verfrissende duik in deze ruwe zee en spoelen we het zoute water en zwarte zand er in de douche weer af. Een heerlijk begin van de dag! We lopen naar Varkala om een beetje te internetten en souveniers te spotten. Nu hadden we bij aankomst al gezien dat er hier weer verrassend veel Tibetaanse verkopers zijn. Evenals in Tibet zijn het stugge onderhandelaars die in de etalage al bordjes hangen dat alles in hun shop 'fixed price' is. Als het een eerlijke prijs is, dan maakt dat natuurlijk niets uit, maar als sommige items tot tien keer duurder zijn dan in Tibet of Nepal, dan zijn het weer makkelijke zakkenvullers die de naam van hun land misbruiken om toeristen te verleiden om 'echte' dingen uit Tibet te kopen. Het eten in dit mekka van massatoerisme genaamd Varkala is gelukkig wel stukken beter dan de paar restaurantjes bij Odayam. We nemen dus een lekkere lunch en - voor de verandering - eens geen vis, maar een lekkere Noord-Indiase Malai Kofta als avondmaaltijd voordat we aan de lange (en donkere) wandeling naar onze hut beginnen.
 
Dag 353: Odayam
Tuesday, 19 February 2008
ImageHet duurt nog vier dagen voordat de trein ons van het nabijgelegen Trivandrum naar Chennai brengt en die paar dagen gaan we lekker hier aan de zee spenderen. Ondanks dat Varkala erg lekkere restaurantjes heeft is het ook (heel) erg toeristisch en we zijn wel weer toe aan een rustig strand. We lopen 's morgens dus noordwaards en komen na een uurtje lopen aan in Odayam. Eigenlijk is het niets meer dan een paar hutten en een paar kleine (zwarte) stranden, maar dat is nou juist wat wij zoeken. We vinden een enorme hut met uitzicht op palmbomen en woeste zee voor 800 roepies, wat ons een prima deal lijkt. Een van de mannetjes van de hutten rijdt ons razendsnel terug naar ons vorige guesthouse waar we onze spullen pakken en uitchecken. De rest van de dag zitten we op onze veranda en duiken we zo nu en dan in de aangenaam warme zee.
 
Dag 352: Varkala
Monday, 18 February 2008
ImageVoordat we weer verder gaan naar de volgende plaats doen we 's ochtends eerst een lange ochtendwandeling via kleine dorpjes en langs kanaaltjes. Veel kinderen gaan rond dit tijdstip (9.00) naar school en allemaal willen ze vragen hoe we heten en waar we vandaan komen. Hun Christelijke achtergrond komt duidelijk naar boven als we hun namen horen: Maria, Sarah en meer van zulks. Na het ontbijt brengt een rickshaw ons naar de lokale ferry die ons voor 10 roepies per persoon naar het 2,5 uur verderop gelegen Alleppey brengt. Onderweg zien we de populaire houseboats liggen, waar (heel) veel toeristen zich mee laten vervoeren door de backwaters. Het zijn veelal grote omgebouwde boten die van veel gemakken voorzien zijn, zoals airconditioning en TV. De kosten zijn relatief hoog met 2000-4000 roepies per persoon voor 22 uur. Hoe dichter we bij Alleppey komen, hoe meer houseboats we bij elkaar zien. Wanneer we het meer dat iets buiten Alleppey ligt overvaren, komen er ons al meer dan 50 houseboats tegemoet gevaren. We hadden al van anderen vernomen dat de houseboats veelal te groot zijn voor de mooie kleine kanaaltjes, waar je het lokale leven van dichtbij kan zien en nu we deze enorme, welliswaar prachtige, boten gezien hebben begrijpen we dat volledig. We zijn dan ook blij met onze keuze om juist dieper in de backwaters te verblijven en daar met een kleine snakeboat door de smalle kanaaltjes te peddelen.
Lees verder...
 
Dag 351: Ettumanur
Sunday, 17 February 2008
ImageOm de ervaring in de backwaters van Kerala compleet te maken doen we deze ochtend een kanotocht in een smalle en kleine 'snakeboat' door alle kleine riviertjes en kanalen. Langs de oever zien we de dorpelingen zich wassen, de vaat doen en versgevangen vissen schoonmaken. Het is nog vroeg in de ochtend en de vogels zijn nog behoorlijk actief. We zien woodpeckers (jaja, Woody Woodpecker!), verschillende soorten kingfishers, kites en heel veel vogels waarvan we geen idee hebben hoe ze heten. Daarnaast worden we in de rivier vergezeld door kleine waterslangen. Het is een prachtige tocht van een paar uur waar we langs kleine dorpjes zijn gevaren en zo meer inzicht hebben gekregen in het dorpsleven in de backwaters van Kerala.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Copyright 2004-2008 Lifecontroller