Welkom op onze site!

Op 4 maart 2007 zijn wij vertrokken om (bijna) een jaar 14 maanden door Azië te reizen en om op 19 april 2008 weer terug in Nederland te keren. Op deze site hebben wij onze verslagen, foto's en filmpjes geplaatst. Veel (lees)plezier!
 
Dag 408: Unawatuna
Monday, 14 April 2008
ImageEvenals gisteren gaan we in de ochtend naar het strand waar we nog een beetje bijkleuren voordat alles er in Nederland weer afgaat. Ook hier zijn verkopers actief die meestal precies voor je blijven staan met hun souveniers of kleding hopende dat je even kijkt en misschien zelfs iets koopt. Naast de verkopers zijn er ook vele 'masseurs' die maar al te graag hun handjes over Westerse lichamen willen laten gaan. De meest 'originele' man van vandaag wil een 1000 roepies biljet wisselen voor 2 van 500 en in plaats van naar een restaurant of bar te gaan simpelweg alle touristen op het strand afloopt...
Lees verder...
 
Dag 407: Unawatuna
Sunday, 13 April 2008
ImageHet weer ziet er 's morgens prima uit, dus voordat de wolken weer in komen zetten gaan we naar het strand om de zonnestralen op te vangen zolang het nog kan. De baai is lekker rustig en zelfs de golven zijn laag waardoor het heerlijk is om lang in de zee te zwemmen. Om exact 18:54 start het Nieuwjaarsprogramma met allereerst het aansteken van een vuur. Hierboven wordt een pot kokosmelk geplaatst en zodra de melk overkookt is het nieuwe jaar begonnen! Dat is nog eens wat anders dan met z'n allen naar een grote klok op TV kijken... De kant waar de melk overkookt schijnt ook van belang te zijn voor de mate van geluk. Aangezien het deze keer bijna helemaal aan de zuidkant van de pot er overheen stroomt betekent het dat dit een goed jaar zal worden!
Lees verder...
 
Dag 406: Unawatuna
Saturday, 12 April 2008
Tijdens een uitgebreid ontbijt bij het guesthouse (eigenlijk meer een homestay) praten we met de Duitse eigenaar nog een beetje over het Sri Lankaans Nieuwjaar van morgen. Z'n vrouw leest de te volgen procedure na in een boekje, zodat ze weten op exact welk tijdstip bepaalde activiteiten (zoals het aansteken van een vuur, het overkoken van kokosmelk, het laten bloeden van de jackfruit boom, de offering van de eerste maaltijd aan Lord Buddha en het begin van de avondmaaltijd) moeten worden uitgevoerd. Aan het einde van de ochtend zijn de wolken alweer in komen zetten en waait het flink. Desalniettemin gaan we nog even naar het strand om te lunchen, maar zonnen en zwemmen zit er niet meer in voor vandaag. We spenderen de rest van de dag op het balkon bij de kamer en na zonsondergang gaan we het huis van de eigenaar weer in voor een overheerlijke Sri Lankaanse maaltijd. Natuurlijk wordt de dag weer afgesloten met een fikse onweersbui die vandaag tot ver in de nacht aanhoudt. Gelukkig is het - zoals altijd - warm genoeg, dus onder een afdak is het heerlijk!
 
Foto's geplaatst!
Saturday, 12 April 2008
De foto's van Mirissa en het oude fort van Galle staan nu ook in het fotoalbum.
 
Dag 405: Unawatuna
Friday, 11 April 2008
ImageHet 5 kilometer verderop gelegen Galle was in de tijd van de Portugese, Nederlandse en Britse kolonisatie de belangrijkste havenplaats van Sri Lanka. De Nederlanders hebben daar een groot fort neergezet dat daar tot op de dag van vandaag nog staat en zelfs de tsunami heeft overleefd. Het is nu een van de Werelderfgoederen van Sri Lanka en dus vinden wij het een bezoekje waard. In het fort zijn veel Nederlandse elementen terug te vinden, zoals een Nederlands Hervormde Kerk uit de 17e eeuw, oude warenhuizen en zelfs de 'Leyn Baan'-straat. Het is een oase van rust en we struinen in de ochtend door de kleine straatjes ih het fort. Vervolgens gaan we naar het 'nieuwe' Galle ten noorden van het fort en daar is het bijzonder druk in verband met het aankomende Sri Lankaanse Nieuwjaar van aankomend weekend. Veel families komen dan bijeen, geven elkaar kleine cadeautjes, steken vuurwerk af en genieten van een groots familiediner en het lijkt erop dat iedereen daar vandaag inkopen voor aan het doen is.
 
Dag 404: Unawatuna
Thursday, 10 April 2008
ImageNa een ontbijt met Srilankaanse omellet op toast lopen we naar het 1 kilometer verderop gelegen postkantoor in het centrum(pje) van Mirissa om de allerlaatste kaartjes van onze reis te versturen. Vervolgens pakken we een bus om wederom ietsje verder westwaards in Unawatuna nabij Galle uit te stappen. We hadden bij het guesthouse in Tangalle een tip gekregen voor een guesthouse in Unawatuna en besluiten daar in ieder geval de eerste nacht te blijven. Het guesthouse heeft maar een paar kamers en wordt gerunt door een Duits-Sri Lankaans stel. De kamer is groot, licht en omgeven door een balkon. De Duitser en zijn vrouw zijn daarbij nog eens superaardig en de man heeft allerlei bizarre reisverhalen, zoals een ontmoeting met Mao Zedong, in een Tibetaans klooster verblijven tijdens de Culturele Revolutie, in Afghanistan zijn terwijl de Russen binnenvallen en plotseling middenin de Vietnamese oorlog terecht komen omdat zijn schip zonder hem vertrokken was. 's Middags lopen we rond in het dorp en bezoeken zo nu en dan een resort om te kijken of er iets ng beters is, maar we merken weer dat de aardige mensen/eigenaren het veelal doen voor onze beleving en daar kan geen enkel resort hier aan tippen. Als diner krijgen we heerlijke Rice & Curry voorgeschoteld en horen we - samen met de andere Britse toerist - naar nog meer mooie verhalen onder het donderende geweld van een hevige onweersbui.
 
Dag 403: Mirissa
Saturday, 12 April 2008
Ondanks dat we gisteren nog de intentie hadden om vandaag weer verder te reizen, besluiten we vanochtend om toch nog een dagje langer hier te blijven. Het heerlijke ontbijt in de prachtig groene tuin met uitzicht op de zee en zittend in de comfortabele schaduw van de palmbomen heeft ons besluit ongetwijfeld sterk benvloed. Het is allemaal erg rustig en vredig en we kunnen de dag vanuit een hangmat doorbrengen en wisselen dit af met een duik in de zee. Tegen de middag is het personeel van het hotel druk bezig met de inspectie van de vele kokosnootbomen die er in de tuin staan. Het is kennelijk tijd om wat onderhoud te plegen, want er wordt een mannetje de boom ingestuurd om de dode bladeren te verwijderen en een hoop kokosnoten te 'plukken'. Gekleed in een lungi, die opgerold is tot een grote onderbroek, klimt hij op blote voeten met slechts een touw om zijn beide enkels voor extra grip vakkundig omhoog waar hij met zijn kapmes de kokosnoten lossnijdt. Op de grond worden ze verzameld in een kruiwagen en een van de mannen van het hotel biedt ons meteen een verse kokosnoot aan die wij met plezier accepteren. Aan het einde van de dag begint het - net als gisteren - flink te regenen, maar gelukkig zitten wij dan alweer op ons terras voor de kamer.
 
Dag 403: Filmpje!
Wednesday, 9 April 2008
Tja, we hebben maar weinig te doen tijdens onze laatste dagen en gaan we ons dus maar bezighouden met het voeden van de lokale dierenpopulatie...
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Copyright 2004-2008 Lifecontroller