Welkom op onze site!

Op 4 maart 2007 zijn wij vertrokken om (bijna) een jaar 14 maanden door Azië te reizen en om op 19 april 2008 weer terug in Nederland te keren. Op deze site hebben wij onze verslagen, foto's en filmpjes geplaatst. Veel (lees)plezier!
 
Dag 350: Ettumanur
Saturday, 16 February 2008
ImageWe reizen vandaag verder naar het 'backwater'-gebied van Kerala. Het netwerk van rivieren en kanalen ligt in een prachtig landschap van kleine dorpjes omgeven door rijstvelden en palmbomen. We hebben even gebeld naar de homestay in Ettumunar waar het Britse stel is geweest en die hadden nog een kamer over voor ons. Daarnaast kunnen ze ons ophalen van het busstation in de nabijgelegen plaats Kottayam, wat het des te makkelijker maakt voor ons. Aangekomen op het busstation is er nog geen mannetje van de homestay te bekennen en dus bellen we nog maar een keer naar z'n mobiel. We geven aan dat we op het overheidsbusstation staan, maar al snel blijkt dat er eigenlijk nog een ander busstation is waar wij op aan zijn gekomen. Na nog tien minuten wachten komt de eigenaar van de homestay op ons aflopen en stappen we met z'n allen in een rickshaw die ons naar het twaalf kilometer verderop gelegen dorpje brengt waar zijn huis staat.
Lees verder...
 
Dag 349: Kumily
Friday, 15 February 2008
Image's Morgens lopen we eerst naar het officiële toeristenbureau van de overheid om - sinds lange tijd - weer eens een toertje door de omgeving te doen. Ze hebben een toer voor de middag, waarbij we een kruidentuin, theefabriek, theeplantages en bloementuin bezoeken. Als we later op de afgesproken tijd wederom bij het bureau komen blijken we de enige te zijn en hebben we dus een privébus en privégids tot onze beschikking, prima! We beginnen bij de theefabriek en -velden. De fabriek is eigenlijk vrijwel identiek met de fabriek die we hebben gezien in Munnar, maar stukken groter. Toch leren we er weer een hoop bij door de duidelijke uitleg van onze - soms onverstaanbare - gids. Als we weer buiten de fabriek staan lopen we door de theevelden en wordt ons duidelijk dat er verschillende theeblaadjes worden gebruikt voor groene thee, gedroogde theeblaadjes en thee voor in de zakjes. Daarnaast is de frequentie van plukken (aantal dagen tussen plukken) afhankelijk van het jaargetijde (zoals monsoon).
Lees verder...
 
Dag 348: Kumily
Thursday, 14 February 2008
We blijven nog even in het koele heuvelachtige landschap en reizen door naar Kumily, dat zowel bekend staat om het nabijgelegen Periyar Wildlife Sanctuary als de productie van kruiden. De hele busrit staren we vol bewondering naar buiten, want gedurende de vier uur durende rit zien we bijna alleen maar enorme theevelden die naarmate we dichterbij Kumily komen worden afgewisseld door plantages met kruiden. In Kumily lopen we naar de 'hotspot' voor guesthouses en homestays en vinden snel een homestay met slechts drie kamers en een uitzonderlijk vriendelijk echtpaar dat de boel draaiende houdt. In gebrekkig Engels worden we meteen uitgenodigd voor het avondeten en krijgen we heerlijke koffie gemaakt van de Arabica koffiebonen die ze zelf in hun tuin groeien. Vervolgens krijgen we een rondleiding door hun - enigszins rommelige - tuin waar ze van alles verbouwen, zoals (de al geproefde) koffiebonen, tuinbonen, tomaten, (vingerdunne) bananen en peper. Bij het avondeten ontmoeten we een leuk Brits stel waarmee we wat tips uitwisselen voor activiteiten in deze regio en die ons een leuk homestay-adres geeft in het bekende en prachtige 'backwater'-gebied van Kerala, wat toevallig onze volgende stop is.
 
Dag 347: Munnar
Wednesday, 13 February 2008
ImageNa een lekker ontbijt bij een ander hotel lopen we verder zuidwaarts richting heuvels vol met theevelden. We lopen een willekeurige weg in om dichter bij de velden te komen en dat lijkt goed te lukken. Het landschap om ons heen vult zich met oneindig veel theestruiken. Alles om ons heen is groen, groener, groenst! Zo veel groen hebben we sinds tijden niet gezien. Sommige theeplantages zijn provisorisch afgezet met een beetje prikkeldraad, maar veel velden kunnen ook zo betreden worden. Alles groeit netjes tot heuphoogte, waardoor de (veelal vrouwelijke) theeplukkers alles met gemak kunnen plukken. Na twee uur struinen door de theevelden lopen we terug langs het hotel en gaan daarna door naar het thee museum. Daar krijgen we een korte rondleiding door de (relatief nette) fabriek en zien we de koloniale historie van de theevelden rond Munnar. Al met al ervaren we het als een leuk dorpje met een prachtige knalgroene omgeving!
Lees verder...
 
Dag 346: Munnar
Tuesday, 12 February 2008
We pakken vandaag de bus naar Munnar dat bekend staat om de vele theeplantages. Bijkomend voordeel is dat het hoger gelegen (1500 meter) is en dus - gelukkig - koeler dan aan de kust. Het laatste stuk van de rit is prachtig, waarbij de bus via haarspeldbochten door een landschap van theeplantages de heuvels over gaat. Na aankomst in het centrumje van Munnar lopen we rond voor een kamer en vinden een onlangs geopend hotelletje dat er pico bello uit ziet. We lopen nog een beetje door het stadje, eten wat en zetten vervolgens - sinds lange tijd - de tv op onze kamer aan voor een dosis StarMovies.
Lees verder...
 
Dag 345: Cochin
Monday, 11 February 2008
ImageDe homestay waar we tot nu toe verbleven blijkt een reservering te hebben voor vandaag en voor de extra dag die we in Cochin willen verblijven moeten we dus iets anders zoeken. Dat is snel gebeurd en we verplaatsen onze backpacks weer van het ene verblijf naar het andere. Het schiereiland waar Cochin op ligt is met bruggen en ferries verbonden met het vasteland en - meer specifiek - de stad Ernakalum. We willen hier sowieso langs om treinkaartjes te regelen en te informeren wanneer de bussen morgen naar Munnar gaan. Als de ferry aankomt in Ernakulam lopen we eerst langs de boulevard van de stad - Marine Road - waar luxe appartementen en winkels zijn en worden gebouwd. De airconditioning in de shoppingmall is een verademing waar we meteen blij van worden!
Lees verder...
 
Foto's geplaatst!
Wednesday, 13 February 2008
Er is weer een gevarieerde selectie van foto's geplaatst in het fotoalbum. Van zon, zee en strand, via cultureel verantwoordelijke plaatsen naar de theevelden van Munnar.
 
Dag 347: Filmpje!
Wednesday, 13 February 2008
Het klimaat in Munnar is lekker koel en dus een prima omgeving om theeplantjes neer te zetten, heel veel theeplantjes...
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Copyright 2004-2008 Lifecontroller